Engelli vatandaşlar nasıl oy kullanacak? Evet, bugün Türkiye aylardır beklediği sabaha uyandı. Seçim günü, oylar kullanılıyor…

Gazze'deki İsrail Saldırısında 107 Filistinli Öldü Gazze'deki İsrail Saldırısında 107 Filistinli Öldü

Engelli vatandaşlar nasıl oy kullandı?

Engellilere Oy Hizmeti

Türkiye seçim günü için telaşlıydı. Seçimin bitmesine saatler kale, engelli vatandaşların da oy kullandığı açıklandı. Engellilerin özel olarak oy kullanacağı okula sedyeler ile taşındığı görülüyor. Çok sayıda engelli vatandaşın da asli görevini yerine getirmesi için belediyeler birlikte görev yapıyor. Sağlık çalışanları ve diğer görevliler oy kullanımının gerçekleşmesi için hastaları evlerinden oy kullanacaklarına okula kadar götürüyor. Katılımın olması açısından son derece önemli bir hizmet olduğundan, çok sayıda engelli vatandaşın sunulan bu hizmete teşekkür ettiğini söyleyebiliriz.

Bursa’da Engelli Vatandaşlara Özel Hizmet;

Bursa Büyükşehir Belediyesi engelli kişilerin de oy kullanması için öncesinde çalışmalarını yaptı. Kayıtlı olan engelli kişilerin de mutlaka oyunu kullanması açısından gereken önlem alındı. Toplamda 40 araç tahsil edildi ve bu araçlar ile engelli vatandaşlar oy kullanıyor. Sizin için sunulmuş olan bu hizmette 150 engelli vatandaşın yararlanması sağlandı. Toplamda 150 kişinin oy kullanmak üzere özel araçlar ile görevliler tarafından oy kullanılacak olan okula taşındığını söyleyebiliriz.

Büyükşehir belediyesinden 40 araç

İl Sağlık Müdürlüğü’nden 25 araç ile

Toplamda 300’e yakın kişi bugün engellilerin de oyunu kullanması için harekete geçti.

Bursa engellilere hizmet için belediye ve il sağlık müdürlüğü olarak ortaklaşa bir çalışma yürütüyor. Evinden alınarak oy kullanmaya götürülen Nilüfer İlçesi’ne bağlı Esentepe Mahallesi’nde yaşayan Mehmet Albayrak sunulan bu hizmet için yetkili kişilere teşekkür etti. Oy kullanması için sunulan bu hizmet, engelli vatandaşların da kendisini birey olarak görmesi, değer verildiğinin bilinmesi açısından son derece kıymetli.

İşte, 82 yaşında olan Mehmet Albayrak’ın sözleri…

“Bu hizmetten dolayı çok memnunuz. Allah, devletimizden razı olsun. Seçim hayırlı olsun. İnşallah, muzaffer Allah yolunda olanlarındır.” Şeklinde konuştu. Bursa’da yerel seçim telaşı devam ediyor. Oyların tamamlanmasına saatler kala, belediye hizmeti sürüyor. Sonuçlar merakla bekleniyor. 

Yerel seçim oyları devam ediyor…

Kaynak: İHA