Bursa Osmangazi’ye bağlı Elmasbahçeler Mahallesinde yaşanan olayda, uyuşturucu sattıkları iddia edilen H.Ç. isimli kadın ve S.G. isimli adam bir grup mahalleli ile tartışmaya başladı. Yaşanan tartışma neticesinde mahalleli kadını ve yanında bulunan adamı darp etmeye başladı. Öfkeli grubun elinden kurtulan ikili H.Ç.’ye ait apartmanın ikinci katında bulunan eve girerek kapıyı kilitlediler.

Düzce'de Havada seçim reklamı kaza ile son buldu Düzce'de Havada seçim reklamı kaza ile son buldu

Diğer taraftan kadına ait evin önünde toplanan kalabalık, fuhuş yaptıkları ve uyuşturucu sattıkları iddia edilen kadının evine taş ile saldırdı. Yaşanan olay nedeniyle mahalleye çok sayıda polis ekibi gönderilirken, polis ekipleri, kadına ait evin etrafını koruma altına aldı.

Evin önünde toplanan grubun dağılmamakta ısrar etmesi ve sadece H.Ç. ile S.G.'nin evden çıkarılıp bir daha mahalleye geri dönmemesi üzerine dağılacaklarını ifade etmesi üzerine, kalabalık olay yerine gelen AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ve Bursa Emniyet Müdür Vekili Cahit Şahin tarafından ikna edildi.

Öfkeli kalabalık dağıldıktan sonra, yaralı vaziyetteki H.Ç. ile S.G. polis tarafından alınan yoğun güvenlik önlemleri altında evden çıkarıldı ve ambulansla Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Yaralı kadının kısa bir süre önce cezaevinden çıktığı ve bir çok suçtan da kaydı bulunduğu belirlendi.

Yaşanan olayla ilgili konuşan mahalle sakinleri, H.Ç. isimli kadını mahallede istemediklerini belirterek, kadının 3 yıldır mahallede oturduğunu, fuhuş yaptığını ve uyuşturucu sattığını, yaşadığı evin kadının babasının üzerine olduğu için kendisini mahalleden çıkartamadıklarını ifade ettiler. 

Kadının 20 gün önce ceza evinden çıktığını, daha önce çocuklarının mahallede rahat rahat gezdiğini fakat şimdi çocuklarını sokağa çıkartamadıklarını belirterek, “Niye çıkartamıyoruz çünkü bu mahalleye uyuşturucu almaya geliyorlar. Bu gün yine bir uyuşturucu satıcısı ile gelmiş esnafı tehdit etmiş bizde bütün mahalle sakinleri olarak toplandık bu kadını istemiyoruz. Mahallemizde uyuşturucu ve fuhuş yapılmasını istemiyoruz. 1 aile binlerce ailenin huzurunu bozuyor" şeklinde konuştular.

Haber: Murat ASLAN