109. Yıl Kutlamaları 18 Mart'ta Okullar Tatil Edildi 109. Yıl Kutlamaları 18 Mart'ta Okullar Tatil Edildi

Ölü olarak bulunan Demir'in, komşularıyla tartışırken havaya rastgele ateş eden Ercan Ata isimli şahsın silahından çıkan saçmalardan dolayı hayatını kaybettiği tespit edildi.

Bursa İznik'e bağlı Selçuk Mahallesi'nde yaşanan olayda yalnız yaşayan İlkin Demir'i evinin balkonunda hareketsiz yattığını gören komşuları, durumu polise ihbar etti. Olay yerine gelen emniyet ekipleri, ayakkabı boyacılığı ile geçimini temin eden Demir'in yaşamını yitirdiği belirlendi. Demir'in cansız bedeni, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Yapılan ilk inceleme sonucu Demir'in göğsünde ve boynunda saçma yaraları görüldü.

Söz konusu olayla ilgili çalışma yürüten emniyet ekipleri, mahalle sakinlerinin ifadelerine başvurdu. Araştırma sonucu, İlkin Demir'e ait eve 50 metre uzaklıkta olan bir sokakta 40 yaşındaki Ercan Atar'ın pompalı tüfekle havaya rastgele ateş ettiği belirlendi.

Yapılan tespit sonrası Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ifadesi alınmak üzere gözaltına alınan Ercan Atar, emniyete götürüldü. Ercan Atar'ın ateş açtığı silaha da el konuldu. Silahla ilgili yapılan incelemeler sonucu, İlkin Demir'in vücudundan çıkarılan saçmaların, Atar'ın silahından çıktığı belirlendi.

Gözaltına alınan Ercan Atar, emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi. Ercan Atar, mahkemede, olay günü mahallede bulunan komşuları ile tartıştıklarını. Kendisinin sinirlenerek evinden getirdiği pompalı tüfek ile havaya ateş açtığını ve daha sonra eve girdiğini belirterek, "birini vurduğumu bilseydim, gelir kendim teslim olurdum" ifadelerini kullandı.

Ercan Ata, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber: Murat ASLAN