Bursa Uludağ Üniversitesi'nde TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması çerçevesinde Bursa Bölge Sergisi açıldı. Çeşitli alanlarda olmak üzere toplam 100 proje bilimsel kurulun ve ilgi duyanların beğenisine sunuldu.

BUÜ Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde açılışı yapılan 50. Lise öğrencileri Araştırma ve Proje Yarışması Bursa Bölge Sergisi'ne Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ekrem Koz, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Özkan, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden temsilciler, akademisyenler, öğrenciler ve öğretmenlerinde olduğu geniş bir katılım gerçekleşti.

2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Dönem Sınav Tarihleri Açıklandı 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Dönem Sınav Tarihleri Açıklandı

Törenin açılışında konuşan Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Özkan, TÜBİTAK tarafından her yıl gerçekleştirilen yarışmanın amacının temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında araştırma yeteneğini geliştirmek olduğunu belirtti. Türkiye genelinde gerçekleştirilen yarışmaların her geçen yıl artan oranda başvuru aldığını buna örnek olarak 2004 yılında sadece 528 projenin başvuru olurken; "2011 yılında 5111 sayısına yükselen proje başvuru sayımız bu yıl ise 16679 başvuru olmuştur. Bursa'dan 2017 yılında 1226 proje başvurusu yapıldığı, bu sayının 2018 yılında 1245 olduğunu belirtti.Bu sene yapılan başvuru ise 1599 olmuştur. Projeye 12 farklı alanda başvuru yapılabiliyor. 2018 yılında Bursa'dan 18 proje seçilerek Türkiye finallerinde yarışmaya hak kazanmış ve sonuçta coğrafya ve kimya alanlarında iki proje Türkiye birincisi oldu dedi.

Açılış kurdelesinin kesilişi sonrası Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve misafirler, öğrenciler tarafından hazırlanan projeleri gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 28 Şubat'a kadar sergilenecek olan projeler oluşturulan bilim kurulu tarafından değerlendirme sonrası seçilecek olan 12 alandan ilk üçe girenler projeler Türkiye finalinde yarışmaya hak kazanmış olacak

Kaynak: İHA