Bursa Nilüfer'e bağlı Görükle'de emekli öğretmen Seher Çavuşoğlu, kadınları örgütleyerek 2010'da 'Görükle Kadın Dayanışma Deneği'ni kurdu. Zamanla geniş bir kitleye ulaşan dernek üyeleri, köydeki çalışmayan kadınların ev ekonomisine katkıda bulunmaları için yaptıkları yemekleri satabilecekleri dernek bünyesinde bir lokanta faaliyete geçirildi. Bu lokanta vasıtasıyla üniversite öğrencilerine kendi evlerinde ya da dernekte yaptıkları yemekler sunuluyor. Yapılan bu uygulama ile gelirlerinde artış olan dernek hem köyde çalışmayan kadınların ev ekonomisine katkı sağlarken hem de Görükle'deki ihtiyaç sahibi öğrencilere burs imkanı sundu. Bu lokantada ihtiyaç sahibi öğrencilerden ücret alınmazken öğrenciler ile 'anne'ler arasında samimi ilişkiler kuruluyor.

Kurulan dernek hakkında bilgiler veren dernek başkanı Seher Çavuşoğlu, derneğin 2010'da kadınlar arasında dayanışma ve bölgeye toplumsal fayda sağlamak amacıyla kurulduğunu, kuruluşundan bugüne kadar çeşitli etkinlikler yaptıklarını ve son yıllarda yapılan bu çalışmalarla kadınlara da maddi kazanç sağlamaya başladıklarını, pazarda açılan küçük bir tezgahtan bir işletmeye dönüştüklerini belirterek, kurmuş oldukları lokantanın öğrenciler içinde önemli olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, bu işletmeyi kurmalarındaki en büyük amacın öğrenci semti olan Görükle'de hem öğrencilere sıcak bir aile ortamı göstermek hem de özledikleri anne yemeklerini sunmak olduğunu söyleyerek, " onlarla yakından ilgileniyoruz, anneleri gibi olduk. Onlara asla müşteri gözüyle değil çocuklarımız gözüyle bakıyoruz. Sıcak ilişkilerimiz var, her türlü sorunları olduğunda bizimle paylaşabiliyorlar" dedi.

XRP'nin Geleceği Uzman Görüşleri ve Fiyat Tahminleri XRP'nin Geleceği Uzman Görüşleri ve Fiyat Tahminleri

Öğrencilerin yanlarından mutlu ayrıldıklarını, onlara 'paranız olmadığında, acıktığınızda da mutlaka gelin' dediklerini. Derneğin belirlediği birkaç öğrenciye de burs verdiğini, gençlere burada kültürümüzden örnekler sunmak istediklerini, öğrencilerin geçmişe değer verip sahip çıkmalarını da istediklerini belirten Çavuşoğlu, " biz çoğunluk olarak mübadele torunlarıyız. Dedelerimiz göçle buraya gelmişler, o kültürü de burada yansıtıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber: Murat ASLAN