Kurban bayramı dolayısıyla büyükbaş ve küçükbaş hayvanların beslenmesinden temizliğine her detay titizlikle yapılıyor. Bayrama 45 gün kalmasına rağmen bazı vatandaşlar şimdiden kurbanlarını almaya başladı. Kurbanlık fiyatlarıyla ilgili olarak ise besiciler geçen yıla göre bir yükselişin olacağını söylüyor.

Kurban Bayramı yaklaşmasıyla piyasanın açılmaya başladığı şu günlerde konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Bursa Yenişehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, bazı vatandaşların kurbanlarını şimdiden almaya başladığını ve piyasanın şekillenmeye başladığı belirterek, büyükbaş hayvanların 8 bin ile 15 bin lira arasında alıcı bulduğunu, geçen seneye göre fiyatların bin lira ile 2 bin lira arasında yükseldiğini söyledi. Bu yıl kurban piyasasının geçen yıla göre ortalama yüzde 20'lik bir zam beklentisi içine girdiğini ifade etti.

Kurbanlıkların iyi beslenmesi için hazırlıklara başladıklarını belirten Tuna, hayvanları besiye çektiklerini, besi yemi ve arpa kırması vererek hayvanları beslediklerini, bu yöntemle daha iyi et verimi ve etin daha kaliteli olmasını sağladıklarını söyleyerek, kurbanlık koçların da şimdiden siparişlerinin alındığını ifade etti. Nazif Tuna, "Geçen yıl bin 250 TL olan kurbanlık koç bugünlerde bin 500 liradan alıcı buluyor. Şimdilik yüzde 20'lik bir zamla birlikte kurbanlık piyasası oluşmaya başladı" dedi.

Kurbanlıkların beslenme maliyetlerindeki artışın geçen yıla göre çok daha fazla olduğunu söyleyen Başkan Tuna, geçen yıl bir çuvalı 50-60 lira olan yemi bugünlerde 80-90 liradan alındığını, bununla beraber diğer maliyet kalemlerinde de yükselme olduğunu belirterek, bundan dolayı kurbanlık büyükbaş ve koçların fiyatlarında artış kaçınılmaz, bayrama doğru fiyatların nasıl bir seyir izleyeceğini öngöremediklerini ifade etti.

Turizm Yatırım Forumu 2023 İstanbul'da düzenlendi Turizm Yatırım Forumu 2023 İstanbul'da düzenlendi

Haber:Murat ASLAN