Orhangazi ana yol İznik kavşağında meydana gelen kazayla ilgili elde edilen bilgilere göre, Yalova'dan Bursa yönüne gitmekte olan 50 yaşındaki Necmettin Ş. tarafından kullanılan  16 NNU 74 plakalı tır kırmızı ışıkta durdu. Aynı yönde ilerlemekte olan  38 yaşındaki Mustafa A.'nın kullandığı  43 UH 609 plakalı kamyonet de tırın arkasında bekledi.

Bu sırada aynı istikamette ilerleyen 22 yaşındaki Efkan K.'nın kullandığı 34 JUY 37 plakalı kamyonet kırmızı ışıkta bekleyen 43 UH 609 plakalı kamyonete çarptı. Meydana gelen çarpmanın tesiriyle 43 UH 609 plakalı kamyonet önündeki tıra çarptı. Oluşan kaza sonucu en arkadaki kamyonetin sürücüsü Efkan K. ve önünde çarpmış olduğu kamyonetin sürücüsü Mustafa A., ağabeyi 46 yaşındaki Mehmet A. ile birlikte 33 yaşındaki Mevlüt A. yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine sağlık ekipleri, polis ve itfaiye ekipleri sevkedildi.

Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 6 hastaya nakledilecek Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 6 hastaya nakledilecek

Kazada en arkada olan kamyoneti kullanan Efkan K. araç içinde sıkıştı. Kazada sıkışan genç itfaiye ve polis ekiplerinin  20 dakikaya yakın çabaları sonucu araç içinden çıkarıldı. Efkan K. ve diğer yaralılar ambulanslarla Orhangazi Devlet Hastanesine götürüldü. Kazaya karışan Efkan K. isimli gencin 258 promül alkollü olduğu tespit edilirken, polis ekipleri tarafından kaza hakkında tahkikat başlatıldı. 

Haber: Murat ASLAN