Bursa İnegöl'ün Kurşunlu Mahallesi'nde üretilen ve 'kırmızı elmas' diye nitelenen çileğin hasadına başlandı. Tarla fiyatı olarak kilosu 5 - 6 liradan satılan çilek, ülkemizin her yerine gönderiliyor.

Çilek hasadının 7 ay devam edeceğini belirten Kurşunlu Mahallesi Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Adnan Satılmış şu ifadeleri kullandı; " Bu sene 6 bin dönümlük alanda üretim yapıldı, Türkiye'nin çilek üretim merkezlerinden olan Kurşunlu Mahallemizde hasadımız başladı" dedi.

Kurşunlu mahallesinde 11 yıl önce çilek üretiminin başladığını ve üretimin her senen artarak devam ettiğini belirten Satılmış, " Dekarından 5- 5,5 ton ürün bekleniyor. Bu sene 30 bin ton civarında çilek rekoltesi beklentimiz var. Mahallemizde bitmek üzere olan çiftçiliği çilek sayesinde kurtardık, diyebiliriz. Şu an kilosunu 5- 6 TL'den satıyoruz" dedi. Maliyetler arttığı için geçen yılla kazançlarının hemen hemen aynı olacağını düşündüklerini belirten başkan Satılmış, " İnşallah daha iyi verimler alabiliriz" dedi.

Çilek hasadının nisan ayında başlanıp, aralık ayına kadar devam ettiğini söyleyen Satılmış, hasadın 7 ay kadar sürdüğünü, Türkiye'nin bir çok yerinde çilek üretiminde 3- 4 ay hasat yapılırken, Kurşunlu Mahallesinde 7 ay hasat yapılıyor" dedi. Satılmış son olarak " Avantajımız var. Çileğimizin tadı ve aroması da oldukça güzel. Bölgemiz insanları da çilek yetiştirmeyi tamamen öğrenmeye başladı" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de Altın Fiyatları Yükselişte Yatırımcılar Endişeli Türkiye'de Altın Fiyatları Yükselişte Yatırımcılar Endişeli

Haber: Murat ASLAN