Söz konusu olay 20 Haziran 2015’te Yıldırım Duaçınarı Mahallesi Akasya Sokak'ta yaşandı. Doğukan Y. ile Sedat Y., Kars'ın Dermen köyünde amcalarının ölümünden sorumlu tuttukları Fırat Bahçıvan'ın önünü kestiler ve çapraz ateşe tutarak öldürdüler.

Saldırıya uğrayan Fırat Bahçıvan olay yerinde yaşamını yitirirken, iki zanlı Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde ekiplere teslim oldu. Emniyette sorgulanan iki zanlı, Kars'tan 4 kişi geldiklerini diğer iki kişinin de başka bir şahsı öldürmek için ayrıldıklarını belirtmesi üzerine, söylenen adrese giden emniyet ekipleri cinayet için pusuda bekleyen Burhan Y. ve Kemal Y.'ye silahları ile beraber yakalayarak gözaltına aldı.

Gazze’ye gıda taşıyan 2. yardım gemisi Kıbrıs’tan ayrıldı Gazze’ye gıda taşıyan 2. yardım gemisi Kıbrıs’tan ayrıldı

Yaşanan olayla ilgili olarak Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 'kan gütmek saikiyle adam öldürmek' suçundan yargılanan sanıklardan Sedat Y.'ye müebbet, Doğukan Y.'ye yaşının küçük olmasından dolayı 12 yıl 1 ay hapis cezası, 'suça iştirak ve azmettirme' suçlarından Burhan Y. ve Kemal Y.'ye 10'ar yıl hapis cezası verildi. Tutuksuz şekilde yargılanan Ayhan Y'ye ise 16 yıl 8 ay hapis ve yurt dışına çıkma yasağı verilmişti. Ailenin diğer fertleri ise beraat etti.

Ancak verilen kararlardan iki tarafın da memnun kalmamasından dolayı temyize gidildi. Yargıtay, daha önce Kars'ta işlenen cinayetin incelenmesini, olayda kan davası mı, yoksa haksız tahrik mi olup olmadığına bakılmasına karar vererek, eksik evraklardan dolayı kararı bozdu.

Davanın sanıkları Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden hakim karşısına çıktı. Sanıklardan Burhan Y., İstanbul'da üniversitede öğrenci olduğunu, tahsiline devam etmek istediğini, bundan dolayı tahliyesini istedi.

Davayla ilgili eksiklerin tamamlanması için Mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Haber: Murat ASLAN