Türkiye'de Altın Fiyatları Yükselişte Yatırımcılar Endişeli Türkiye'de Altın Fiyatları Yükselişte Yatırımcılar Endişeli

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, düzenledikleri toplantıda istihdam hedeflerini anlattı.

Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)istihdamın arttırılmasını hedefleyen adımların başlangıcını, Vali Yakup Canbolat başkanlığı eşliğinde düzenlenen toplantıda anlattı. Açılışta konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, konuyla ilgili hedeflerini açıkladı.

Düzenlenen toplantıda konuşmacı olan Burkay, Bursa’nın istihdamın en yüksek olduğu şehirlerden biri olacağı müjdesinin altını çizdi. Reel sektör için hazırlanan destek paketlerinin piyasaya motivasyon kazandırdığını belirten Başkan, üretim ve yatırıma verilen her mevcut desteğin, ülke ekonomisi ve kalkınması içinde fırsat olduğunu söyledi.

“BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, önemli açıklamalarda bulundu.”

Konuyla ilgili önemli noktalara değinen Burkay, konuşmasında; “ Hükümetimizin özellikle son yıllarda, sanayi ve ticareti teşvik yönündeki çalışmaları sayesinde, iş dünyası harekete geçti. Bu doğrultuda 2017 yılının iş dünyasında şehirlerin yarışıyla toplamda 1,5 milyon insanımıza iş imkânı sağlandı. Bursa’da 80 bin kişilik yeni istihdam sözü vermiştik. 83 bin kişiyi işe yerleştirdik. BTSO'nun şehrin 4 ayrı noktasında açtığı istihdam ofisleri, MESYEB, BUTGEM, Mutfak Akademi, Mahir Eller ve MEGİP gibi projeleriyle, Bursa'da istihdam seferberliğine devam ediyoruz.

Cumhurbaşkanımız liderliğinde başlatılan bu seferberlik, kentimiz için 120 bin kişilik yeni istihdam hedefi ortaya koydu. Konuyla ilgili olan taleplerimizi Cumhurbaşkanımız ve hükümetimize bildirdik.” Dedi.

“Burası Bursa, Burada İş Var”

Konuyla ilgili olarak BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay toplantıda, Güney Marmara Havzası'nın sürdürülebilir büyüme ve işsizlikle mücadelesi konusunda, duyulan planlama gereksinimi çalışmalarının Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatıldığını söyledi.

“Bursa Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, kamu kurumlarımız, ilçe oda ve borsalarımız, iş dünyası kuruluşlarımız ve özel sektör temsilcilerimiz, esnaf ve sanatkâr odalarımızla hep birlikte“Burası Bursa, Burada İş Var” diyoruz.” Şeklinde konuştu.

Toplantıda bulunan Vali Yakup Canbolat ise konuşmasında, Cumhurbaşkanının ‘İstihdam Şurası'nda seferberliğe devam çağrısını yürekten desteklediğini vurguladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş toplantıda, Cumhurbaşkanının çağrısından sonra başlatılan istihdam seferberliğine Bursa iş dünyasının öncülük edeceğini vurguladı. Bursa'nın sanayi ve ticaret potansiyeline de değinen Aktaş, şehirdeki işsizliğin azaltılması çalışmalarında hükümetin sunduğu istihdam desteklerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA