İznik’in Çakırca Mahallesi'nde Onur Olgun isimli vatandaşa ait markette yaşanan olayda, markete motosikletiyle gelen kasklı şahıs, çevreyi kolaçan ettikten sonra marketin kapısını tornavidayla açarak içeri girdi.

Hırsızın girdiği marketin karşısında yaşayan bir vatandaş, çıkan sese uyandı ve dışarıda hırsızı fark etti. Dışarı çıkan vatandaş o esnada açık olan fırına gitti ve vaziyeti fırın çalışanlarına anlattı.

Fırın çalışanları ellerine aldıkları sopalarla marketin önüne gelerek, bir müddet hırsızın dışarı çıkmasını bekledi. Markette bulunan şahıs mahalleliyi görünce, hızla dışarı çıktı ve çalışır durumda bıraktığı motosiklete binerek olay yerinden uzaklaştı. Kaçan şahsın peşinden vatandaşlar koştu fakat hırsız, kısa bir süre sonra izini kaybettirdi.

Başkan Mustafa Dündar, çarşı esnafına ziyaret Başkan Mustafa Dündar, çarşı esnafına ziyaret

Hırsızın girdiği marketin sahibi Onur Olgun, hırsızın kasada bulunan 4 bin lirayı alarak bir kutuya bıraktığını, vatandaşların etrafını sardığını görünce panikleyerek paraları alamadan kaçtığını belirterek, "Allah onlardan razı olsun. Paramızı kurtardık." ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili olarak güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen emniyet ekipleri, kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Haber: Ömer KAYA