Toplamda 35 bin büyükbaş, 70 bin de küçükbaş hayvanın bulunduğu ilçede şimdiye kadar 6 mahallede 700 dekarlık alanda mera ıslahı gerçekleşti. Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Davut Aydın, ilçede toplam 17 bin dekar mera alanı bulunduğunu, 700 dekarını da ıslah ettiklerini ve devamının geleceğini belirtti.

Yenişehir'de hayvancılığın kalkındırılması amacıyla Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından sürdürülen mera ıslah çalışmaları devam ediyor. Müdürlük tarafından şimdiye kadar 6 mahallede toplam 700 dekarlık alanda mera ıslahı gerçekleştirildi. İlçede bulunan 35 bin büyükbaş 70 bin de küçükbaş hayvan yetiştirildiğini aktaran Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, ıslah çalışmasıyla amaçlarının yem maliyetlerinin azaltılması ve mera alanlarının değerlendirilmesini sağlamak olduğunu ifade etti. Davut Aydın, Karaköy, Gündoğan, Karacaali, Karasıl mahallerinde bulunan meralar hayvan otlatılmasına açıldığını belirterek, " İncirli ve Köprühisar mahallelerinde ıslah edilen meralar ise geçen salı günü hayvan yetiştiricilerinin kullanımına sunuldu" ifadelerini kullandı.

Hayvan yetiştiricileriyle ortaklaşa çalışma yapıldığını vurgulayan Aydın, çalışmalarda belediyenin yakıt, gübre, tohum, araç ve gereçlerini kullandıklarını belirtti. İlçenin hayvan yetiştiricileri de işgücüne katkıda bulunuyorlar. İlçede toplam 17 bin dekar mera alanı bulunduğunu ve 700 dekarını ıslah ettiklerini, devamının da geleceğini söyleyen başkan, "Üreticilerimize hayırlı olsun" dedi.

Konuyla ilgili açıklamam yapan bir diğer kişi olan Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Rıdvan Sağlık da, ilçede fazla sayıda hayvan varlığının bulunduğuna vurgu yaparak, "Mera ıslah projeleri kapsamında 700 dekarlık alanda ıslah çalışması gerçekleştirdik. Hayvan yetiştiricilerimizin kaba yem ihtiyacını karşılamayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Köprühisar Mahallesi Muhtarı Harun Engür ile İncirli Mahallesi Muhtarı Ender Zengin ise konuyla ilgili olarak, atıl durumda bulunan meralarının hayvancının hizmetine sunulmasının bölge hayvancılığının önemli bir eksiğini kapattığını söylediler. Muhtarlar, ıslah çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Davut Aydın ve ekibine teşekkür ettiler.

Kripto Para Birimleri Fırsatlar ve Risklerin Dengesi Kripto Para Birimleri Fırsatlar ve Risklerin Dengesi

Haber: Ömer KAYA