Nilüfer Belediyesi'nin 9. Tohum Takas Şenliği Büyük İlgi Gördü Nilüfer Belediyesi'nin 9. Tohum Takas Şenliği Büyük İlgi Gördü

Marmara Bölgesi’nin güzide şehirlerinden olan Bursa’da gezilecek yerler oldukça fazladır. Benzersiz doğal güzellikleri, kış turizminin gözdesi ve muhteşem tarihi havasıyla mutlaka gezilip görülmesi gereken Bursa, en çok ziyaret edilen şehirlerimiz arasındadır.

bursa1.jpg

Gezilecek pek çok yeri olmasına rağmen aralarından 5 muhteşem yer vardır ki tekrar tekrar gitmek isteyeceğiniz türden. İşte mutlaka görmeniz gereken 5 muhteşem Bursa’da gezilecek yerler listesi!

Mutlaka Görmeniz Gereken Bursa’da Gezilecek Yerler

bursa-2.jpg

Uzun bir süre hafızalarınızdan silinmeyecek güzellikteki bu muhteşem yerleri mutlaka görmeniz gerekiyor! Bursa’nın tarihi havasını solumak, doğal güzelliklerini görmek mutluluk hormonu salgılamanızı sağlayacak! Görenlerin tekrar görmek istediği Bursa’da gezilecek yerler arasında en popüler 5 muhteşem yer yazının devamında.

  1. Uludağ Kayak Merkezi

bursa-3.jpg

Şüphesiz Bursa denince akla ilk gelen yerlerden birisidir Uludağ. Her yıl kış sezonunun başlamasıyla beraber, dünyanın her yerinden akın akın turist çeken, kış turizminin gözdesi Uludağ, Bursa’da gezilecek yerler arasında en popüler olanlarından. Türkiye’nin ilk ve en büyük kaya merkezi olma özelliğini taşıyan Uludağ Kayak Merkezi, kışın güzel bir tatil yapmak isteyenler için muhteşem bir yerdir.

Marmara Bölgesi’nin en yüksek yerinde bulunan Uludağ, günübirlik ziyaretler için de konaklamaya ihtiyaç duyulan bir tatil için de oldukça fazla imkan sunmaktadır. Ayrıca teleferiğe binme imkanı bulabilir, eşsiz kar manzarası karşısında gözlerinize muhteşem bir ziyafet verebilirsiniz.

Kayak yapmak için de tüm ekipmanları kolaylıkla temin edebileceğiniz yerler mevcut. İster şömine ateşinin çıtırtısında sıcak çikolatanızı yudumlayın ister arkadaşlarınızla kayak etkinliklerine katılın, isterseniz de telesiyeje binin. Hafızlarınızda unutulmaz bir tatille geri dönecek ve Bursa’da gezilecek yerler arasında ilk sırada gene bu muhteşem yere tekrar tekrar gitmek isteyeceksiniz.

  1. Mudanya Korsan Limanı Koyu

bursa-4.jpg

Bursa’da gezilecek yerler arasında listenin ikinci sırasında yer alan Korsan Limanı Koyu mutlaka görülmesi gereken güzelliklerdendir. Elbette ki yemyeşil tabiatıyla hafızlara kazınmış Bursa’nın güzide ilçesi Mudanya’da gezilecek yerler doğal güzellikleri bakımından eşsizdir. Bir antik kentin kalıntısı olan bu liman daha önce Britanya topraklarında yer almaktaydı. Hilal şeklindeki körfez yakınındaki liman, eski zamanlarda büyük bir öneme sahipti.

Kamp yapmak için sıklıkla tercih edilen Korsan Limanı Koyu, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerinin büyük ilgi odağı olmayı başarmıştır. Berrak suyu ve deniz canlılarının çeşitliliğiyle ünlü bu limanı görenler tekrar tekrar gitmek isteyecek. Dağın eteklerinden denizi seyredecek ve bu benzersiz manzarayı kolay kolay hafızalarınızdan çıkaramayacaksınız.

  1. Sadağı Kanyonu

bursa-5.jpg

Bursa’da gezilecek yerler arasında bir diğer yemyeşil manzarasıyla içinizi açacak yer Sadağı Kanyonu. Bursa’da gezilecek yerler doğa ile buluşmanız ve doğanın tadını çıkarmanız için oldukça uygun. Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı Bursa’nın muhteşem tabiatını gözler önüne seren ve pek çok ziyaretçiyi misafir eden en popüler yerler arasındadır. Kanyon, Orhaneli ilçesine bağlı Sadağı Köyü’nde bulunuyor.

Muhteşem yürüyüş yolları ve ailecek keyfini çıkarabileceğiniz piknik alanlarına sahip. Tabiat ve doğa meraklıları için muhteşem bir alternatif olan yürüyüş yollarının sonunda kaya hamamı adında tarihi bir yapı da bulunuyor. Kanyona varmadan seyir tepesine çıkabilir eşsiz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Tabiat aşıklarının Bursa’da gezilecek yerler listesinde yer alması gereken büyüleyici bir yerdir.

  1. Gölyazı

bursa-6.jpg

Bursa Nilüfer gezilecek yerler bakımından oldukça zengin bir ilçedir. Gölyazı da Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı yarımada şeklinde bir mahalledir. Karaya yalnızca bir köprüyle bağlı olan bu şirin adacık, eski tarihlerde Apollon Krallığı’na başkentlik yapmıştır. O kadar küçüktür ki 15 dakikada gezilebilir. Ancak muhteşem tarihi dokusu ve eşsiz manzarasıyla daha uzun vakitler burada kalmak isteyeceksiniz.

Ada halkı genellikle balıkçılıkla geçimini sürdürmektedir. Bursa’da gezilecek yerler listenizin ilk sıralarına yazmanız gereken Gölyazı, ada halkının sevimliliği ve cana yakınlığıyla sizleri etkisi altına alacak. Tirilye’ye 45 dakika mesafededir. Ayrıca muhteşem bir tekne turu yapmanız için de oldukça uygundur.

  1. Bursa Kent Müzesi

bursa-7.jpg

Bursa’da gezilecek müzeler arıyorsanız Bursa Kent Müzesi tam da size göre. Bursa’nın tarihi havasını soluduktan sonra bu tarihe yakından şahit olmak istemez misiniz?

Bursa Kent Müzesi toplamda 3 kattan oluşuyor ve her katta ayrı bir tarihi sizlere sunuyor. Osmanlı Dönemi Bursa’sı Kurtuluş Dönemi Bursa’sı ve Cumhuriyet Dönemi Bursa’sı tüm ekonomik, tarihi, sosyal ve kültürel ezgileri gözler önüne seriyor.

Bursa’da gezilecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken Bursa Kent Müzesi’nde çeşitli sergiler ve atölyeler de bulunmakta.