5. Mudanya Kitap Fuarı açıldı 5. Mudanya Kitap Fuarı açıldı

Bursa Yunuseli Mahallesi'nde geçen yıl yaşanan olayda, 32 yaşındaki Taner G.'nin tarafından kullanılan 16 AAB 313 plakalı otomobil ile 17 yaşındaki Harun Gülle tarafından kullanılan motosiklet çarpıştı. Yaşanan kaza sonucu motosiklette bulunan sürücü Harun Gülle ve 17 yaşındaki Emre Taşbulak olay yerinde hayatlarını kaybettiler. Kaza sonrası gözaltına alınan otomobil sürücüsü tutuklanırken 3 ay sonra ise tahliye edildi.

Kazayla ilgili olarak Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada 'taksirle ölüme sebebiyet' verme suçundan dolayı 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edilen sürücü ilk duruşmada vermiş olduğu ifadelerini tekrarlayarak, aracıyla arkadaşının evinden döndüğünü, kendi şeridinde ilerlerken bir cisim çarptığını, arkadaşıyla buralarda başı boş at ve eşek olduğunu konuştuklarını, kendisinin de ilk başta öyle sandığını ve araçtan indiğinde kendisine çarpanın motosiklet olduğunu gördüğünü belirterek, “farları yanmıyordu" dedi.

Diğer taraftan yaşanan kazayla ilgili olarak bilirkişi raporu açıklandı. Raporda şerit ihlali yapan motosikletli gençlerin asli kusurlu, otomobil sürücüsü ise 0.87 promil alkollü sayıldığı için tali kusurlu sayıldığı belirtildi. Söz konusu rapor, İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik Yüksek İhtisas Dairesine gönderildi ve mahkeme heyeti tarafından duruşma ileri bir tarihe erteledi.

Haber: Ömer KAYA