Bursa’da eşyalı olarak evini kiralayan ev sahibinin kiracısı, değerli eşyaları satarak ortadan kayboldu.

Bursa'da bir ev sahibi, eşyalı olarak evini kiraya verdi. Kiracısının değerli eşyalarını satarak, ortadan kaybolduğunu iddia eden kadın, çareyi onun fotoğrafını bastırdığı afişleri dağıtmakta buldu.

Başkan Alinur Aktaş: Gayret ve samimiyetle yola devam Başkan Alinur Aktaş: Gayret ve samimiyetle yola devam

Mudanya ilçesinde meydana gelen olayda Mukadder Yağlıdere’nin iddiasına göre, kadın Halitpaşa Mahallesi'nde bulunan eşyalı evini internet sitesi aracılığıyla kiraya verdi. Kiracı E.K. , ev sahibine fabrikada çalıştığını ve 5 sene boyunca Mudanya'da oturacağını söyledi.

Kira kontratı düzenleyen Yağlıdere, bir kira bir depozito bedeli isteyerek E.K.'ye eşyalı olarak evini kiraladı. Şahıs E.K., düzenlenen evrakların Almanya'ya gönderilmesi gerektiği, sonrasında onaylanarak 2 gün içinde hesabına paranın yatacağını söyledi. Daha fazla otelde kalamayacağı için, evde kalmak üzere izin isteyen dolandırıcı, ev sahibinden anahtarı teslim aldı.

Bir iki gün sonra eve yerleşen E.K.'yi arayıp eksik evrakları tamamlamasını isteyen ev sahibi, işlemler için İstanbul'dan Mudanya'ya geleceğini bildirdi.

“Yakalandığında bavullarla evden çıkıyordu.”


Kiracının davranışlarından şüphelenen Yağlıdere, Mudanya'ya daha erken gitti. Evine yakın bir komşusunda bekleyen kadın, kiracısının bavulla evden çıktığını görünce çok şaşırdı. Olaya müdahale eden Yağlıdere, kiracısının tepkisiyle karşılaştı. E.K. anahtarı doğalgaz sayacının üzerine bıraktığını söyleyip, evden ayrıldı. Evini kontrole giden Yağlıdere, şaşkına döndü. Senelerdir evinde olan antika radyo ve plakçaların olmadığını fark eden Yağlıdere kiracısını arayıp eşyalarını sordu. E.K. onları dolaba koyduğunu söyledi. Dolandırıldığını anlayan Yağlıdere doğruca poliste gitti.

“Eşyalarının internetten satışa çıkarıldığını gördü.”

Durum hakkında şikâyette bulunan ev sahibi, birkaç gün sonra eşyalarının internetten satışa çıkarıldığını gördü. O günden bu yana durumla ilgilenen Yağlıdere, sosyal medya hesaplarından yaşadıklarını anlatıyor. Yağlıdere paylaşımların ardından, çok sayıda vatandaşında aynı kişi tarafından dolandırıldığını öğrendi. Mağdur durumda kalan kadın, son çare olarak kendisini kandırdığını iddia ettiği E.K.'nin fotoğraflarını afişe bastırarak Mudanya'ya dağıtmaya başladı. Ekipler ilgili suçun ‘Güveni kötüye kullanmak' kapsamında olması nedeniyle, E.K.'ye bir şey yapamıyor.

Durumdan ötürü çok üzgün olduğunu dile getiren Yağlıdere, benzer durumlar yaşamamaları için vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyarıyor.

Kaynak: İHA