Bursa'da aralarındaki alacak verecek sorunundan dolayı tartıştığı dönerciyi telefonla sipariş vererek çağırdığı yerde bacaklarından vurup kaçtı.   

Olay Bursa'nın  Yıldırım ilçesi Şirinevler Mahallesi'ndeki boş bir  arazide meydana geldi.  Eşref Y.  ve  döner ustası Ali Eloğlu arasında döner dükkanında alacak verecek konusundan dolayı  tartışma çıktı. Yaşanan tartışma sonrası Eşref Y., dükkandan çıktı. Olaydan kısa bir  süre sonra da Ali Eloğlu'na telefonla döner siparişi verildi. Siparişin verildiği adrese giden Eloğlu, yüzü maskeli birisinin  silahlı saldırısına uğradı. Saldırganın iki bacağından vurduğu usta  Eloğlu, polis ve sağlık ekiplerini arayarak, yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Ali Eloğlu, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayı gerçekleştiren saldırgan ise olay yerinden kaçtı. 

Eloğlu'nun polise verdiği ifadede,  olaydan önce tartıştığı Eşref Y.'nin kendisini tehdit ettiğini söyleyerek, "Kısa süre sonra tanımadığım bir numaradan telefonum arandı. Döner siparişi verildi. Siparişi götürdüğüm yerde, yüzü maskeli bir kişinin silahlı saldırısına uğradım" dedi.

Bursa'da 2 Eylül 2023 Cumartesi günü Elektrik kesintisi yaşanacak yerler? Bursa'da 2 Eylül 2023 Cumartesi günü Elektrik kesintisi yaşanacak yerler?

Yıldırım Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri tarafından olaydan sonra başlatılan incelemede döner dükkanının bulunduğu sokak ve  olay yerinde bulunan toplam 40 güvenlik kamerası inceledi. Olayı gerçekleştiren şüphelinin Eşref Y. olduğu tespit edilince,  polis teknik takip başlattı ve  zanlı Esenevler Mahallesi'nde yakalandı. Eşref Y.'nin üzerinde olayda kullanmış olduğu tabanca da bulundu.

Zanlı verdiği ifade de, "Ali Eloğlu'nun ağabeyinin bana borcu vardı. Kendisi hapishanede olduğu için Ali Eloğlu'ndan parayı istedim.  Aramızda tartışma çıkınca sinirlendim. Boş bir araziye yemek siparişi vererek, yalnız konuşmak istedim. Fakat görünce dayanamadım, vurdum" dedi. 

Daha sonra Adliyeye sevk edilen Eşref Y., çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA