Suriye'de DEAŞ'ın sözde üst düzey yöneticisi olan "Abu Taki Alshamy" kod adlı Y.A.A'nın gözaltına alınması sonrası soruşturmayı derinleştiren İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ile İstihbarat Şube müdürlüklerine bağlı ekipler, DEAŞ bünyesinde istihbaratçı olarak faaliyet yürüten K.E'nin de İnegöl'de olduğunu belirledi.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı operasyonda İnegöl'de bir adrese baskın yaptı.

Söz konusu operasyonda, Suriye uyruklu sözde istihbaratçı K.E'nin dışında DEAŞ'la bağlantılı oldukları gerekçesiyle "G-87 (Genel Güvenlik Yurda Giriş Yasağı)" tahdit kodu çıkarılan aynı uyruktan iki kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, Bursa Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

bursa-da-deas-sozde-istihbaratcisi-yakalandi-emniyete-getirildi.jpg

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şube müdürlüğü ekipleri, Suriye'nin Deyrizor kentine bağlı El-Meyadin ve El-Bukemal bölgelerinde DEAŞ'ın sözde üst düzey yöneticiği yapan "Abu Taki Alshamy" kod adlı Y.A.A'nın (50), İnegöl'de saklandığı bilgisini edinmişti.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla harekete geçen ekipler, İnegöl'de bir doğal gaz servisinde çalışan şüpheliyi yakalamıştı.

Gazze'deki İsrail Saldırısında 107 Filistinli Öldü Gazze'deki İsrail Saldırısında 107 Filistinli Öldü

Operasyonda gözaltına alınan Y.A.A'nın, DEAŞ'ın geçmişte yayınlanan videolarında esirlerin tabancayla infaz edilmesi görüntülerinde bulunduğu ortaya çıkmıştı.