Tarihi cami defineciler tarafından talan edilirken, yaşanan bu duruma karşı köy halkı tepki göstererek yetkililerden gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyor.

Bursa Harmancık'a bağlı Nalbant Mahallesi'nde bulunan Bizans döneminde kilise olarak kullanılmış olan  ve 1700'lü yıllarda ise camiye çevrilen Cuma Cami, civarda bulunan 12 köyün cuma ve bayram namazlarının kılındığı ve yöre halkı için önem teşkil eden bir ibadethane özelliğine sahip. Bizans dönemine ait mermer sütunlar, tarihi çeşmeler ve kilise binasının kalıntılarının olduğu cami, defineciler tarafından talan edilen bir yer haline geldi.  

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Göreve Başladı Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Göreve Başladı

Tarihi camiyi bu durumdan kurtarmak isteyen köylüler tarihi sütun, mermer ve duvarları fark edilmemesi için betonla üstleri kapatılmaya çalışıldı. Fakat bu durum da tarihi eserlerin tahrip olmasına neden oldu.

Yaşanan hadiseye karşı köylülerin isyan ettiğini ifade eden Mehmet Pehlivan, "Bu cami tarihi bir cami. Köylüler yüzlerce yıldır cuma ve bayram namazları için burada toplanır. Tarihi bir cami olması sebebiyle hazineciler burayı sık sık talan etmektedir. Biz köylüler olarak buraya bir önlem alınmasını istiyoruz" diye konuştu.

Haber: Ömer KAYA