Söz konusu olayın zanlısı olarak tutuklu yargılanan Orhan Çinko isimli 20 yaşındaki şahıs, müebbet hapse mahkum edildi.

Bursa Mudanya’da iki yıl önce yaşanan olayda, Hasanbey Mahallesi Hal Çarşı'da bulunan bir iş yerinde garsonluk yapan evli ve 2 çocuk babası Muhammet Bal, iş yerine verilen siparişi götürdüğü esnada yolda karşısına çıkan psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Orhan Çinko ile aralarında tartışma çıktı. Yaşanan tartışma kısa bir süre sonra kavgaya dönüşünce  Muhammet Bal, eline aldığı sandalye ile karşıdaki şahsın üzerine doğru giderken sendeledi ve Bal'ın elindeki sandalye düştü. Muhammet Bal, sırtından ve göğsünden aldığı 4 bıçak darbesi sonucu yaralandı.

İşçi Alımı Heyecanı Atama Kuraları Yaklaşıyor İşçi Alımı Heyecanı Atama Kuraları Yaklaşıyor

Olay yerine gelen ambulansla Mudanya Devlet Hastanesi'ne götürülen Bal, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay sonrası gözaltına alınan Orhan Çinko da tutuklanarak ceza evine konuldu.

Zanlı hakkında Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten adam öldürmek'ten müebbet hapis cezası istemi ile dava açıldı.

Olayla ilgili görülen davanın karar duruşmasında, ölen Muhammet Bal'ın eşi Ebru Bal ile sanık avukatı Selami Uğur hazır bulundu. Ayrıca İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapor ile aklı dengesinin yerinde olduğu anlaşılan Orhan Çinko da, duruşmaya Samsun Bafra Cezaevi'nden SEGBİS ile katıldı. 

Duruşmada yapmış olduğu savunmasında Çinko, psikolojik rahatsızlığı olduğunu, tokat attığını, Bal’ın kendisine doğru sandalyeyle yürüdüğünü belirterek, “bıçağı korkutmak için salladım. Pişmanım" ifadelerini kullandı.

Çinko’nun avukatı Selami Uğur, sanığın şizofreni hastası olduğunu, cadde ortasında namaz kıldığını, çöplerden topladığı gazete parçalarını evine götürdüğünü belirterek, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen akıllı raporuna şaşırdığını, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Diğer taraftan iki çocuğu ile dul kaldığını belirten Ebru Bal ise sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.
Duruşmaya verilen kısa bir aradan sonra mahkeme heyeti sanık Orhan Çinko'ya müebbet hapis cezasına mahkum ederken, hakkında iyi hal ve tahrik indirimi de uygulamadı. 

Haber: Murat ASLAN