Yaşanan kavga sırasında 57 yaşındaki Celil Tükenmez'i kalbinden bıçakladığı ve sonrasında da  boğazını kesmek suretiyle öldürdüğü için tutuklanan 49 yaşındaki Yılmaz Koçak'ın, yargılandığı davada, mahkeme heyeti sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılmasını istedi.

Bursa Osmangazi'ye bağlı Çakırhamam Mahallesi'ndeki parkta, geçtiğimiz ocak ayında yaşanan olayda,  beraber alkol alan Yılmaz Koçak ve Celil Tükenmez arasında çıkan tartışma büyüdü ve kavgaya dönüştü. Kavga esnasında Yılmaz Koçak üzerinde bulunan ekmek bıçağını Celil Tükenmez'in kalbine sapladı ve sonrasında da kanlar içerisinde yere yığılan arkadaşının boğazını kesti.

Yaşanan olay sonrası kaçmaya çalışan Yılmaz Koçak, vatandaşlarca yakalanıp, polise teslim edildi.   

Söz konusu olayla ilgili görülen davada, tutuklu olarak yargılanan Yılmaz Koçak hakkında Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası istendi.

Davayla ilgili görülen duruşmada sanık daha önce verdiği, "KOAH hastasıyım. Uzun süreden beri tedavi görüyorum. Yolda yürürken beni yanlarına çağırdılar. Yanlarına gittim. Ondan sonrasını hatırlamıyorum" savunmasını tekrarlayarak, "Neden yaptığımı hatırlamıyorum ama kendisi öz kardeşini öldürmüş bir kişiydi" ifadelerini kullanarak, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Yılmaz Koçak'ın akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Başkan Mustafa Dündar, çarşı esnafına ziyaret Başkan Mustafa Dündar, çarşı esnafına ziyaret

Haber: Murat ASLAN