Bursa'da kaza yapan alkollü sürücü aracı yanındaki arkadaşının kullandığını söylese de mobese görüntülerini inceleyen polis bu yalanı ortaya çıkardı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Göreve Başladı Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Göreve Başladı

Bursa Osmangazi ilçesi Odunluk Mahallesi'nde gece yarısı meydana gelen kazada; Uğur Y. alkollü olduğu halde kullandığı 16 RG 932 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybettiği için yol kenarındaki elektrik direğine çarptı. Meydana gelen kaza sonrası yolcu koltuğuna geçen aracın sürücüsü Uğur Y. gelen polis ekiplerine otomobili kendisinin kullanmadığını, yanında bulunan ve alkollü olmayan arkadaşı İslam İ.'nin kullandığını iddia etti. Fakat polis, iki arkadaşın davranışlarından şüphelendiği için mobese merkezinden yardım istedi. Olayla ilgili mobese kameralarında yapılan inceleme sonrası sürücülerin yer değiştirdiği ortaya çıktı.

Aracı kullanan 1.44 promil alkollü çıkan Uğur Y.'nin ehliyetine 6 ay el konuldu ve 800 TL para cezası kesildi. Ayrıca otomobil trafikten men edilirken, Uğur Y. hakkında 'Memura yalan beyan vermek' suçundan da adli işlem başlatıldı.

Kaynak: DHA