Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yerel seçimlerden güven tazeleyip tekrar Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Bu süreçte  kendisini destekleyen Bursalılara teşekkür eden Alinur Aktaş, “Ulaşımı rahatlayan, turizmi gelişen, yeşili katlanarak artan, sanayide tarımda katma değerli bir şekilde büyüyen, eğitimi, kültürü, sosyal hayatı her açıdan gelişen bir Bursa için canla başla çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, basın mensuplarına AK Parti İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada, seçim sürecinde anket sonucu açıklamadıklarını belirterek, “Bursa’ya güvendik. Cumhur ittifakına ve Cumhurbaşkanı’mıza güvendik. Eksiklerimiz olabilir ama bugüne kadar yaptıklarımıza güveniyoruz dedik. Ortaya koyduğumuz projelere güvenimizle yeni dönemin yol haritasını belirledik. Proje lansman toplantıları yaptık. Her bulunduğumuz ortamda anlattık, yeni dönemde de Bursa’yı Bursalıların da katkılarıyla yöneteceğimizi söyledik” dedi.

Bursa’yı daha iyiye taşımayı hedeflediklerini belirten Aktaş, sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmadan, büyük bir heyecanla, hem yoğun bir seçim süreci hem de gayretli bir çalışma temposu geçirdiklerini söyledi.

Süreçle ilgili sevincini ve heyecanını anlatan Başkan Aktaş, “Hep bir hayalimiz vardı. Bursa’nın tarihine ve talihine imza atacağız, inançlıyız, heyecanlıyız, dersimize çok çalıştık diyorduk. Bu akşam çıkan sonuçlar neticesinde bir araya geldik. Dünyanın neresinde olursa olsun, yağmur toprağa düştüğünde aynı dili konuşur. 31 Mart 2019 seçimlerinde Bursa topraklarına düşen bu sonucun önümüzdeki dönemde Bursa’yı bambaşka bir künyeye taşımasına hep birlikte tanıklık edeceğiz” dedi.

Bursa'ya dair hedeflerini de aktaran Aktaş, “Ulaşımı rahatlayan, turizmi gelişen, yeşili katlanarak artan, sanayide tarımda katma değerli bir şekilde büyüyen, eğitimi, kültürü, sosyal hayatı her açıdan gelişen bir Bursa için canla başla çalışacağız” diye konuştu.

Bursa’nın bu yeni doğan günü yeni bir heyecanla karşılayacağını ve bu heyecanın hep devam edeceğini söyleyen Aktaş, “Bursa’mızın değerini daha da arttırmak için var gücümüzle çalışacağız. 1 Nisan itibariyle tüm ilçe belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, sivil toplum kuruluşları ve şehrin tüm değerleriyle bunu gerçekleştireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu süreçte Bursa ile çok ilgilenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gücünü ve desteğini hissettik. Cumhurbaşkanı’mız ile yol yürümekten son derece mutluyuz. Çünkü o iyi bir yerel yönetici, iyi bir Devlet Başkanı…” dedi.

Mazlum-Der, İsrail Ticareti Protestosundaki Gözaltıları Kınıyor Mazlum-Der, İsrail Ticareti Protestosundaki Gözaltıları Kınıyor

Bursa’yı iyi bildiğini hatırlatan Aktaş, “Biz asla şımaracak insanlar değiliz. Bursa’mızın ihtiyaçlarını ve sorunlarını biliyoruz. Büyük bir samimiyetle ve gayretle çalışacağız. Eğlenceyle, kutlamayla geçirecek çok vaktimiz yok” diyerek sabah namazı öncesinde şükür namazı kılacaklarını söyledi.

"Bursa gibi evliyalar ve padişahlar şehrine 5 yıl daha hizmet etmekten onur duyuyorum"

Bu yoğun süreçte her zaman yanında olan ailesi ve kendisine destek olan Bursalılara teşekkür eden Aktaş, “Bursa gibi evliyalar ve padişahlar şehrine 5 yıl daha hizmet etmekten onur duyuyor ve bunun heyecanı taşıyorum. Bu heyecanımı ve aşkımı da son güne kadar herkes hissedecektir” dedi.

Cumhur İttifakı çatısı altında bu yola çıktıklarını belirten Başkan, sürece destek veren tüm yöneticilere ve meclis üyelerine de teşekkür etti. Bursa’ya duyduğu aşkı şiirle ifade ettiğini hatırlatan Aktaş, “Bu şehrin her sokağını hizmetlerimizle donatacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra artık konuşma değil çalışma zamanıdır” şeklinde konuştu.

Şehreküstü 15 Temmuz Meydanı’nda vatandaşlara hitap eden Başkan Aktaş, yoğun tezahürat ve sevgi seliyle karşılandı. Aktaş, 1 Nisan Pazartesi sabahı saat 05.45’te Ulu Camii’de olacağını ve şükür namazı ile yeni döneme başlayacaklarını söyledi.

1-034.jpg2-037.jpg3-039.jpg

Kaynak: Bültenler