Bursa Basın: Bursa Haberleri ile Kentin Nabzını Tutuyor! Bursa Basın: Bursa Haberleri ile Kentin Nabzını Tutuyor!

Bursa Yıldırım'da arsa davasıyla ilgili aralarında husumet olan akraba iki aile arasında çıkan kavgaya yakınları da dahil olunca, ortalık adeta savaş alanını çağrıştırdı.

Yaklaşık 70 kişinin karıştığı kavgada, bıçak, satır ve sopalar konuştu. Kavgaya polis biber gazı ve copla müdahale etti. Kavgada 6 kişi yaralanırken, polis kavgayla alakalı olan 16 kişiyi gözaltına aldı.

Hadise, Yıldırım ilçesi Zümrütevler Mahallesi'nde meydana geldi. Akraba iki aile arsa meselesi yüzünden husumetliydi. İki ailenin fertleri, yolda karşılaştıklarında tartışma yaşandı, daha sonra kavgaya dönüşen olayı haber alıp gelen aile yakınları da kavgaya dahil oldu. İki aileden yaklaşık 70 kişi, bıçak, satır ve sopayla birbirine saldırdı. Ortalığı savaş alanına çeviren kavgaya, olay yerine sevk edilen çok sayıda polis müdahale etti. Kavgayı ayırmak için Polis, biber gazı ve cop kullanmak zorunda kaldı. Meydana gelen kavga sonunda 3 kişi kesici aletle, 3 kişi de sopa darbeleriyle yaralandı.

Olay sonrası yaralananlar, ambulanslarla Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

"Polis 16 kişiyi gözaltına aldı"

Kavganın yaşandığı bölgede 2 iş yerinin camları kırılırken, polis ekipleri tarafından , kavgayla ilgisi olan 16 kişi gözaltına alındı. Kavgada kullanılan çok sayıda sopa, bıçak ve 2 satıra el konuldu.

Yaşanan hadisenin daha fazla büyümemesi için polis ekipleri, mahallede güvenlik önlemi alırken, gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor.

Kaynak: DHA