Eşrefzade Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 11. sınıfında okuyan Eşref Kuzgun ve Emre Muslu isimli iki öğrenci,  hem  eğitimlerine devam edip, hem de hafta sonlarını değerlendirerek araba ürettiler. Yaptıkları arabayı okudukları okulun bahçesinde sergileyen öğrencilerin bundan sonraki hedefi, bu işin daha da gelişmiş halini, geri vitesi ve amortisörü de olan daha kullanışlı bir araç üretmek.

Bir heves olarak yola koyulan gençler, hiçbir konuda bilgileri olmadığını, 3 ay boyunca araştırma yaptıklarını, tatil günlerinde de çalışarak yaklaşık 1 yılda bu aracı ürettiklerini belirterek, malzemeleri sıfır alma imkanları olmadığı için birçok malzemeyi hurdalıktan temin ettiklerini söylediler. 

Sanal Basın Açılmıyor Sanal Basın Açılmıyor

Arabanın ana kasasını da evlerinin bahçesinde olan eski çatıyı keserek yaptıklarını ifade eden gençler, kaynak yapmayı bile bu sırada deneme yanılma yoluyla öğrendiklerini belirterek, " Şu an saatte 70 kilometre hız yapan bir aracımız var. Bu ilk proje, ikincisi daha kullanışlı olacak" şeklinde konuştular.

Haber: Ömer KAYA