Bursa Valisi Yakup Canbolat Vakıflar Haftası Mesajında şu ifadeler yer verdi;

Yüzlerce yıllık emanetlerimiz olan ve bugün önemini daha da iyi idrak etmekte olduğumuz vakıflar; yardımlaşma ve karşılık beklemeden iyilik yapma kavramlarının vücut bulduğu en önemli kültürel varlıklarımızdır.

Vakıflar; toplumsal ilişkilerin güçlenmesine, refahın ve zenginliğin adilane bir biçimde paylaşılmasına imkân sağlamakta, sosyal barışın tesisinde önemli rol oynamaktadır. Bu coğrafyaya yüzyıllar boyunca sayısız eser kazandıran vakıf müesseseleri, eğitimden şifa merkezlerine, düşkünlerin, yaşlıların ve kimsesizlerin himaye altına alınmasından, doğal kaynakların korunmasına kadar ihtiyaç duyulan her alanda özveriyle hizmet etmektedir.

Köklü bir devlet geleneğine sahip Türk toplumunda, dayanışma ve hayırseverlik değerlerin kurumsallaştığı, devamlılığının sağlandığı ve “ben” yerine “biz” olgusunun gönüllere nakşedilmesinin sağlandığı vakıflarımız bu önemli misyona hizmet etmeye yüzlerce yıl daha devam edecektir.

Gemlik'te Ev Yangını: 2 Kişi Dumandan Etkilendi Gemlik'te Ev Yangını: 2 Kişi Dumandan Etkilendi

Bu yıl "Vakıf Medeniyetinde Şefkat ve Merhamet" temasıyla işlenecek olan Vakıflar Haftası’nın ülkemizde vakıf kültürünün ve şuurunun daha da yaygınlaşmasına vesile olmasını temenni ediyor, vakıf çalışanlarının ve vatandaşlarımızın Vakıflar Haftası’nı kutluyorum.