Olası boğulma tehlikesine karşı vatandaşları korumak maksadıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı cankurtaran ekipleri sahillerde devriye attı. Yaz sezonu öncesi yüzmeye uygun olmayan gölet, dere, baraj gölü ve denizdeki riskli bölgelere güvenlik ve uyarı tabelaları dikilerek, insanlar olası boğulma ve yaralanma tehlikesine karşı uyarıldı.

Bursa’da deniz ve plaj temizliğinin düzenli olarak yapılması, plajlara vatandaşların yararlanabileceği duş sistemleri ve farklı tesislerin kurulması sahillere olan ilgiyi daha da artırırken, Gemlik, Mudanya, Karacabey, Orhangazi ve İznik’te güvenli yüzülebilir plajlara, İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından 20 bin metrelik güvenlik mantarı serildi. Ayrıca 15 farklı noktada 59 cankurtaran ve 10 cankurtaran teknesi ile devriye atılarak, vatandaşlar tehlikelere karşı devamlı uyarıldı.

5. Mudanya Kitap Fuarı açıldı 5. Mudanya Kitap Fuarı açıldı

İtfaiye Daire Başkanlığı kayıtlarına göre, 1 Haziran’dan 2 Eylül’e kadar 250 boğulma vakası yaşandı. Yaşanan bu olaylara ekiplerin anında müdahale sonucu 249 vatandaş kurtarıldı. Cankurtaran ekiplerince kurtarılan ve ambulansla hastaneye sevk edilen bir kişi ise hayatını kaybetti.

Diğer taraftan güvenli yüzme alanları dışında ve mesai saatleri sonrası denize giren bir kişinin de boğularak hayatını kaybettiği kayıtlara geçti.

Haber: Murat ASLAN