Bursa’nın Nilüfer ilçesinde proje düzenlendi. Nilüfer ilçesine bağlı olan Başköy’de adalet ormanı oluşturuldu.

Adalet Bakanlığı’nın Ağaçlandırma Koordinasyon projesi başladı…

Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği (TEMUD) İçin Güç Birliği Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği (TEMUD) İçin Güç Birliği

Bursa’ya Adalet Ormanı

Ormanın ilk adımları atıldı. Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Adalet ormanı için çalışmaları başlattı. Nilüfer ilçesi kapsamında yer alan Başköy, ilk fidanların dikilmesi için seçildi. Burada bir adalet ormanı oluşturulması planlanıyor. Ağaçlandırma projesinin büyüyerek istenen sonucu vermesi bekleniyor. Bursa Cumhuriyet Başsavcısı tarafından yapılan açıklamada, yapılan ormanın 7.orman olduğuna dikkat çekildi. Daha önce bu projeler ile ormanlaştırılmış olan yerler var. Bu bağlamda projenin eksiksiz bir şekilde, hızla devam ettiğini söyleyebiliriz. İşte, Başsavcı Uğurhan Kuş’un sözleri…

“Adalet Ormanı, açılışını gerçekleştirdiğimiz ve ağaçlandırdığımız yedinci orman olacak ve 220 dönümlük alan ile inşallah şimdiye kadar ağaçlandırdığımız en büyük alan olacak.”

Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Bursa’da da Adalet Bakanlığı tarafından orman oluşturulması başladı. Bursa Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün ve Bursa Başsavcısı Uğurhan Kuş’un ortak çalışmaları ile Bursa’da adalet ormanı çalışmaları başladı.

Adalet Ormanı’nın ilk fidanları…

İlk fidanların dikilmesi ile Adalet Bakanlığı Orman projesi de başlamış oldu. Bursa için başlatılan proje, 7.orman olarak nitelendiriliyor. Projenin Türkiye’de en hızlı şekilde ilerlemesi ve ağaçlandırma çalışmalarının hız kazanması sağlanıyor.

Başsavcı Uğurhan Kuş Proje ile İlgili Konuştu

“Bugün burada yükümlü kardeşlerimizin kamuya yararlı bir işte çalıştırılması, toplumsal katılım ile yükümlünün iyileştirilmesi ve yeniden topluma kazandırılması amacı ile bir araya geldik. Açılışını yapmak için bulunduğumuz Adalet Ormanı, açılışını gerçekleştirdiğimiz ve ağaçlandırdığımız yedinci orman olacak ve 220 dönümlük alanı ile inşallah şimdiye kadar ağaçlandırdığımız en büyük alan olacak. Orman Bölge müdürlüğümüzle ile birlikte bu zamana kadar 30 bin 500 fidanı toprakla buluşturduk, İmralı adasına diktiğimiz 42 bin fidanı da bu sayıya dahil ettiğimizde toplamda 72 bin 500 fidan ekmiş oluyoruz. Bugün ise sizlerinde katılımı ve desteği ile iki bin fidanı toprakla buluşturacağız.’’ Adalet Bakanı Ormanı için adımlar atılıyor. Projeler yapılıyor.

Kaynak: İHA