"2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" vesilesiyle Ağrı İl Müftülüğünce "Peygamberimiz ve Aile" konulu konferans düzenlendi.
Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen "Peygamberimiz ve Aile" konulu konferans, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış ve selamlama konuşmasını yapan Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, "Bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla ortaya konulan tema, "Peygamberimiz ve Aile" dir. Özellikle ailenin çözülmeye başladığı bir ortamda konunun ne kadar da isabetli olduğunu hemen herkes takdir eder diye düşünüyorum.

ejw3uelxuayvcfo-001.jpg

Bizler de hafta boyunca gerek camilerimizde gerekse bu tür konferans ortamlarında çeşitli vesilelerle vatandaşlarımızla aile kavramının üzerinde durarak aileyi ayakta tutmanın çaba ve gayreti içinde olacağız. Çünkü aileler ne kadar sağlam olursa, toplum da o kadar sağlam olur. Aileler ne zaman yıkılmaya başlarsa, toplumlar da böylece çürümeye ve yıkılmaya başlar." dedi.

ejw3uerwoaaxbeq-001.jpg

Açılış konuşması sonrası Diyanet İşleri Başkanlığınca hafta dolayısıyla hazırlanan "Hz. Peygamber ve Aile" temalı sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından Bursa İl Müftüsü İzani Turan, "Peygamberimiz ve Aile" konulu konuşmasını yaptı.

Bursa İl Müftüsü İzani Turan, konuşmasında, Peygamber Efendimizin önder ve örnekliği konusuna değindi.

Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 6 hastaya nakledilecek Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 6 hastaya nakledilecek

Turan, "Allah-u Teâlâ, Peygamber Efendimizi Müslümanlara rol model olarak göndermiştir ve bizlere en önemli numunedir. Çünkü her yaşta ve her konuda peygamber bizlere en güzel örnektir.

ejw3uesxuau7xae.jpg

Genç isek peygambere bakmalıyız, anne baba isek peygambere bakmalıyız, dede isek yine onu rol model almalıyız. Çünkü O, hayatının her safhasında bizlere örnek olmuştur." dedi.

Yoğun katılımla gerçekleşen konferans sonrası Bursa İl Müftüsü İzani Turan’a konuşmacı olarak programa katılmasından dolayı İl Müftüsü Topçu tarafından teşekkür mahiyetinde plaket ve hediye takdim edildi.

ejw3uewxkae02rq-001.jpg