Bursa'dan İstanbul'a dönüşte makas terörünün kurbanı olmuşlardı! İstenen ceza...

İstanbul'da 8 Haziran gece saat 02:00 sıralarında sürücü Yusuf Arıkboğa TEM otoyolundaki Beşiktaş Harp Akademileri Tüneli'nden Edirne istikametine 'makas atarak' aracıyla ilerlerken içerisinde 14 kişinin bulunduğu ticari bir araca çarptı. Bursa'dan İstanbul'a aile ziyaretinden dönen araçtaki Seyhan Özçelik, Yahya Özçelik (8) ile Yusuf Eray ve Gülnur Eray (9) kaza sonucu hayatlarını kaybederken 10 kişi de yaralandı. Olay sırasında başka bir araç ise olaya karışan aracın içerisindeki şoförü ve diğer yolcuyu olay yerinden kaçırdı.

OLAY SIRASINDA ALKOLLÜYMÜŞ

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı hazırladığı iddianamede firari sürücü Yusuf Arıkboğa'nın tanık anlatımlarına göre olay sırasında alkollü bir şekilde araç kullanarak trafik güvenliğini tehlikeye soktuğunu ve 'makas atarak' şerit değiştirdiği sırada kaza yaptığını değerlendirdi. Savcı firari şüpheli Arıkboğa hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan 2 yıl 8 aydan 22,5 yıla kadar hapsini istedi.

KAÇMASINA YARDIM EDENLERE CEZA

İddianamede firari şüpheli Yusuf Arıboğa'nın firar etmesine yardım eden tutuklu şüpheliler Abdulsamet Topçi ve Mehmet Topçi ile tutuksuz şüpheliler S.U. ve M.Ş. hakkında "suçluyu kayırma" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis istedi.

'GÜLNUR DEĞİL HİRANUR'UM!'

İstanbul Beşiktaş'ta 9 Haziran tarihinde meydana gelen 3'ü çocuk 4 kişinin öldüğü trafik kazasından günler sonra akıllara durgunluk veren bir olay yaşanmıştı

Toprağa verilen 9 yaşındaki Hiranur'un aslında yaşadığı, yaşıyor denilen 9 yaşındaki Gülnur'un ise hayatını kaybettiği anlaşılması ile aileler şok olmuştu.

Beşiktaş'ta 9 Haziran tarihinde trafik magandalarının TEM otoyolunda makas atarak ilerlemesi nedeniyle trafik kazası meydana geldi. Kazada 3'ü çocuk 4 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Kazada anne Seyhan Özçelik ile çocukları Hiranur (9) ve Musap (8) ve Nurullah Eray'ın oğlu Yusuf Eray'ın (8) öldüğü açıklanırken, Nurullah Eray'ın kızı Gülnur'un (8) ağır yaralandığı açıklandı.

Cenazeler Muş ve Bitlis'e götürülerek defnedildi. Kazadan kurtulan Nurullah Eray, ağır yaralı olarak Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören ve yüzü sargı bezleriyle sarılı olan kızının iyileşmesi için her gün dualar etti.

Kazadan günler sonra hastaneden baba Eray'a kızının uyandığı, solunum cihazından ayrıldığı ve onu görmeye gelebileceğini ileten bir haber geldi. Hemen hastanenin yolunu tutan baba, kızının yanına gelerek "Gülnur ben geldim yavrum" dedi.

Çocuktan gelen "Dayı ben Hiranur'um" yanıtı ile herkes adeta şoke oldu. Kazada eşini ve oğlunu kaybeden baba İlhan Özçelik, toprağa verdiğini sandığı kızına tekrar kavuşmanın sevincini yaşadı.

Yaşadığını sandığı kızının iyileştiği haberiyle mutlu olan Nurullah Eray, kızının öldüğünün anlaşılmasıyla büyük dram yaşadı. Olayla ilgili konuşan baba İlhan Özçelik, "Kızımı görmeye geldim. Bayağı kırıklık var, ayağı kırık, diz kemikleri kırık. Çok acı çekiyorum."

5. Mudanya Kitap Fuarı açıldı 5. Mudanya Kitap Fuarı açıldı

"Nurullah da kızı olarak biliyordu. Benim kızım uyandı, ben İlhan'ın kızıyım dedi. Ben Manisa'daydım. Hiranur yaşıyor dediler, nasıl yaşıyor dedim. İstanbul'a geldim. Kızımı gördüm çok acı çektim. O da benim kızım o da benim kızım. İkisi de benim kızım gibi, acımız aynı" dedi.