Bakan Koca, "Bugüne kadar illerimizdeki dağılımı göstermemiştik İtalya bu hatayı yaptı biz bu hatayı işlemek istemedik. Bugün bütün illerimizde virüs vakası var" dedi.

Corona virüs Türkiye'nin Tamamına Yayıldı

Bakan tarafından açıklanan verilere göre, İstanbul 8 bin 882 vakayla Türkiye genelindeki toplam vaka sayısının yüzde 60'ının görüldüğü yer. İstanbul'dan sonra 853 vakayla İzmir, 712 vakayla Ankara geliyor. 

En Fazla Can Kaybı da İstanbul'da 

Salgında en fazla vakanın olduğu İstanbul aynı zamanda en fazla can kaybının da yaşandığı yer. 

Sağlık Bakanı tarafından açıklanan verilere göre, 277 ölümün 117'si İstanbul'da gerçekleşirken, bu rakamlar toplam can kaybının yüzde 40'ının İstanbul'da yaşandığına gösteriyor. 

Türkiye'nin nüfus bakımından en kalabalık kenti İstanbul'dan sonra İzmir'de 18, Kocaeli'de 8, Ankara'da 7, Konya'da 7, Zonguldak'ta 5, Trabzon'da 5, Balıkesir'de 5, Adana'da 3, Sakarya'da ise 3 kişi corona virüsten dolayı yaşamını yitirdi.

turkiye-de-en-fazla-vaka-gorulen-iller.jpg

601 Sağlık Çalışanı Virüse Yakalandı

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 10 Mart tarihinde pandemi ilan edilen Covid-19 salgınından en çok etkilenen grup şüphesiz sağlık çalışanları. 

İşçi Alımı Heyecanı Atama Kuraları Yaklaşıyor İşçi Alımı Heyecanı Atama Kuraları Yaklaşıyor

Sağlık Bakanı Koca, sağlık çalışanlarına ilişkin bilgileri de aktardı. Buna göre; Türkiye genelinde 601 sağlık çalışanının corona virüse yakalandığını belirterek, bu oranın DSÖ Avrupa Direktörü kıtada corona virüse yakalananların yüzde 10'unun sağlık çalışanı olduğunu vurguladı.

Sağlık Bakanı ayrıca yaşamını yitiren Profesör Doktor Cemil Taşçıoğlu için de başsağlığı diledi. 

Corona Virüsten Dolayı Hayatını Kaybedenlerin %80'e Yakını 60 Yaşın Üstü

Sağlık Bakanı Koca, yaşamını yitiren kişilerin yüzde 79,5'u 60 yaş üstü olduğunu, yoğun bakımda olanların da yüzde 75'inin 60 yaş üstünde olduğunu, yaşamını yitiren vatandaşlarımızın yüzde 69'unun tansiyon hastası, yoğun bakımda olanların yüzde 63'ünün de tansiyon hastası olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle;

  • Corona virüs salgınında dünyada gelinen nokta olayın başlangıç günlerini unutturdu. Çin'de başlayan olay bütün dünyayı etkilemiş durumda. Hiç kimse bu hastalık yokmuş gibi yaşayamaz.
  • Bu eski dünya değil bu sürdüregeldiğimiz hayat değil. Haberler artık eskiye benzemiyor. İnsanlık ortak düşmana karşı savaşıyor. Dayanışma şimdi izolasyonla gerçekleşiyor. 
  • Mücadele en büyük silahımız izolasyon. Tıp temastan kaçın araya mesafe koy diyor. İzolasyon mücadelenin gerekli şartıdır. Hedefimiz en az can kaybıyla bu savaştan çıkmaktır.
  • Umredeki vatandaşlarımızla ve yurtdışından gelen öğrencilerle ilgili Bilim Kurulu olarak şöyle bir karar almıştık. Pozitif olanlar hastaneye, semptom gösterenler hastaneye negatif çıkanlar ve semptom göstermeyenler ise onay formuyla evde izolasyonlarının uygun olduğuna karar verildi.
  • Eğer gerçekten ciddi bir şekilde kendimizi izole edebilirsek ve teması minimalize edebilirsek bu tabloyu tersine çevirebiliriz. 
  • Son bir haftada 4 milyon adet N95 maske dağıtıldı. Yoğun bakımlardaki doluluk oranımız yüzde 63. İstanbul'da servis doluluk oranı yüzde 58'de.