Teklifin yasalaşması durumunda askerlik süresi 12 aydan 6 aya indirilecek. Askerliğinin 6 ayını tamamlayanlara terhis olma hakkı verilecek, isteğe bağlı olarak 6 ay daha askerliğe devam edilmesi durumunda 2 bin lira aylık ödenecek.

Yeni askerlik sistemi yasalaşması durumunda, 6 ay askerlik yapmış olanlar terhis olabilecek.

Söz konusu teklif 1 aylık bedelli askerliğin ise kalıcı hale getirilmesini düzenliyor. Bedelli askerlik için belirlenen miktar olan 30 bin lira peşin alınacak.

Ak Parti'den konuyla ilgili açıklama geldi

Söz konusu teklif hakkında açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeni askerlik sistemi ile ilgili teklifin, Meclis tarafından uygun görülmesi halinde bayramdan önce yasalaşabileceğini belirterek. teklif hakkında şu bilgileri aktardı;

Teklifte Meslek Yüksek Okulları mezunlarının da yedek subay olarak görev yapabileceklerini, görevlerinin sonunda talep halinde yedek subaylıktan astsubaylığa geçebileceklerini, subaylığa geçiş için önlerinde engel olmayacağını belirterek, bedelli askerliğin kalıcı olacağını, bedeli yatıranlar bir aylık sürede askerlik görevini yapmış olacağını söyledi. Yoklama kaçağı ve bakaya kalanların bedelliden faydalanamayacağını belirten Muş, kanun yürürlüğe girmeden yoklama kaçağı ya da bakaya olanlar bir seferliğine bedelliden faydalanabilecekler dedi.

İlgili kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ayı dolduran terhis olabilecek. Ayrıca 6 ay daha görev yapma imkanları olacak ve bunun karşılığında ücret ödenecek.

Gazze’ye gıda taşıyan 2. yardım gemisi Kıbrıs’tan ayrıldı Gazze’ye gıda taşıyan 2. yardım gemisi Kıbrıs’tan ayrıldı

Teklifle ilgili komisyon 48 saati beklemeden toplanabilir diyen Muş, "Bedelli askerlikte yaş sınırı kalkacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler