Kripto Para Birimleri Fırsatlar ve Risklerin Dengesi Kripto Para Birimleri Fırsatlar ve Risklerin Dengesi

Türkiye’nin gündemi durgunlaşmıyor. Her gün ayrı bir gündem ile ülke problemleri tartışılmaya devam ediyor. İşte, detaylar…

Artık ülke ekonomik gündemi twitter’da. Türkiye’nin ünlü ekonomistleri sosyal medya üzerinden yorumlarını yapıyor. O isimler, ülke gündemini yorumluyor!

Türkiye Ekonomisi ile İlgili Öne Çıkan Ekonomistler

Twitter’da ekonomi yorumları yapan çok sayıda ünlü ekonomist var. Hem halkın bilinçlenmesini sağlamak hem de bir çıkmazsa girilmemesi açısından herkesin bilinçlenmesini sağlamak son derece önemli. Bunun için adını duyurmuş olan ekonomistlerin çok sayıda takipçisi de olduğunu söyleyebiliriz. İşte o isimler…

Prof. Dr. Özgür Demirtaş

Yorum yapanlar arasında Prof. Dr. Özgür Demirtaş var. Peki, Özgür Demirtaş kim? O Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü başkanı. Attığı tweetler ile çok sayıda geri dönüş alıyor. O tweetlerden bir tanesini şu şekilde…
‘‘Bu işin sonu iyi değil. Yabancı yatırımcı bu şekilde kıstırılmaya devam edilirse, döviz burada kalır ama Borsa’nın, Tahvilin canı çıkar, faiz fırlar. Bu Swap oranları indikten sonra da yatırımcı ülkeden gider bu sefer döviz fırlar. Bu kadar sansasyonel hareket edilmemesi gerekir.’’ Diyerek Türkiye ekonomisi ile ilgili açıklamalarda bulunuyor.

Prof. Dr. Mahfi Eğilmez

Altınbaş Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Eğilmez; ‘‘Bu ülke herkesi finans uzmanı yaptı. Sokakta oyun oynayan çocuklar birbirine swap nedir diye soruyorlar artık. Ne kadar övünsek az.’’ Şeklinde Türkiye’ye ilişkin yorumlarını yapıyor.

Uğur Gürses

Gürses ekonomi yazarı. Portföy yönetimi, döviz kuru politikası, döviz rezerv yönetimi ve açık piyasa işlemleri gibi konularda çalışıyor. Deutsche Welle Türkçe servisine yazılar yazıyor.
‘‘Swap işlemlerinde faiz patlamasını yabancılar TL’yi sıkıştırdı biz de yabancıları TL’ye sıkıştırdık diye açıklama basite indirgemek ve de yıkımı hiç anlamamış olmak demektir.’’ Şeklinde yorumla bulundu.  Twetter’da ekonomi yorumları arasında sık sık gündeme gelen isimlerden.

Atilla Yeşilada

Atilla Yeşilada da Türkiye ekonomisi ile ilgili sosyal medyada yorum yapan arasında. Kendisi 30 Türk kuruma araştırma ve danışmanlık hizmeti veren bir isim. ‘‘Borsa’daki satış swap yasakları bitince diğer piyasalarda yaşanacakların kostümlü provasıdır. Yabancıyı hain, ajan, casus, maniplatör yaptığınız, atık bu ülkede kalır mı sandınız.’’ Şeklinde tweet atti.

Kaynak: Bültenler