Alman Koblenz-Landau Üniversitesi’nde görevli akademisyenler, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla, nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Alman Koblenz-Landau Üniversitesi’nde görevli akademisyenler, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla, nezaket ziyareti gerçekleştirdi.
Almanya'nın en iyi üniversiteleri arasında bulunan Koblenz-Landau Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Stefan Neuhaus, Prof. Dr. AnnaKhalizova, Prof. Dr. IrısMeissner, Prof. Dr. ImmanuelNover ve Uluslarası İlişkiler Müdürü Dr. IrynaShalaginova, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın makamında ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında; BUÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, Eğitim Fakültesi Dekan yardımcısı Doç. Dr. İlknur Savaşkan, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Jale Eldeleklioğlu, Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gonca Erim ve Almanca Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hikmet Uysal da makam odasında ziyaretçileri ağırladı.

Kekemelikten "eğitimle" kurtulup hayallerine koşuyorlar Kekemelikten "eğitimle" kurtulup hayallerine koşuyorlar

“Rektör Ulcay; ‘Heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduk.’ Dedi.”

Misafirlerini makamında ağırlayan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ziyaretten ötürü mutluluk duyduklarını dile getirdi. Dünya üzerindeki birçok farklı ülkedeki üniversiteyle işbirliği içerisinde olduklarını aktaran Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Alman Koblenz-Landau Üniversitesi ile kurdukları söz konusu ikili ilişkilerin geliştirilmesinden oldukça mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.

3. Nesil Üniversite vizyonuyla eğitim ve akademik çalışmalarına devam ettiklerini de vurgulayan Rektör Ulcay, Bursa Uludağ Üniversitesi'nin uluslararası bir vizyon oluşturabilmesi adına çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Ziyaret hakkında açıklama yapan Prof. Dr. Stefan Neuhaus, Bursa Uludağ Üniversitesi ile eğitim, bilimsel çalışma ve akademisyen-öğrenci değişim programları konularında çalışma yürütmek istediklerini paylaştı. Türkiye'nin akademik alandaki göstergelerinin zaman içerisinde giderek yükselmeye devam ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Neuhaus, yapılacak her türlü işbirliğinin, iki üniversite içinde olumlu sonuçlar yaratacağına inandığını kaydetti.

Görüşmelerin neticesinde iki üniversite arasındaki ilişkilerin gelişmesinin yanı sıra, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Resim-İş Eğitimi ve İngiliz Dili Eğitimi Anabilim dalları ile de Erasmus sözleşmesi yapılmasına karar verildi. Alman heyet ziyaret sonrası BUÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli'ye de ziyarette bulundu.

Kaynak: İHA