Bursa Basın: Bursa Haberleri ile Kentin Nabzını Tutuyor! Bursa Basın: Bursa Haberleri ile Kentin Nabzını Tutuyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş yerel seçimler dolayısıyla Bursa’ya yönelik ulaşım vadlerini ve çalışmalarını aktardı.Yaptığı açıklamada şunları dile getirdi.

Ulaşım ve trafik ilk konumuz bunu Bursa'da yaşayan her bir birey çok ama çok iyi biliyor çünkü bu şehir hızla büyüyor ve bu şehir için trafik yol sorunu kaçınılmaz bir gerçek ve büyük bir öncelik. Tabii şunu asla unutmuyoruz biliyoruz ki dünyadaki tüm gelişmiş şehirlerden nüfusu büyükşehirlerde Avrupa'nın gelişmiş şehirlerinde trafik ve ulaşım en öncelikli konu. Çok ciddi paralar harcanan çok ama çok önemli bir konu Ülkemizin 3 büyük şehri olan İstanbul Ankara İzmir'de de konu farklı değil aynı şekilde dünyanın tüm kentlerinde olan trafik problemi 3 büyük şehrimizde de kaçınılmaz bir gerçek. Biz Türkiye'nin nüfus olarak 4 büyük şehriyiz. Türkiye'nin 2. büyük Ticaret şehriyiz. Sahip olduğumuz özelliklerin çok ama çok farkındayız. Bu gerçekten hareketle 2035 ulaşım Master planı dediğimiz size belki çok karışık gelecek ama inşallah gerçekleştirdiğinizde işte 2 yıl sonra Bursa trafiği asla konuşmayacak, öncelik olmaktan çıkacak dediğimiz konuya ve o hayale bize değiştirecek bu plan ulaşım Master planı sahada drone çekimleri yapılmış hafta içi hafta sonu tatil günü bayram günü resmi günler her an göz önüne alınarak hazırlandı.

İnşallah bu yılın 2. yarısında devreye girecek olan şehir hastanesi var 1355 yataklı Allah hiç kimseye vermesin ama hastalara şifa olacak 1355 yataklı Şehir Hastanesi şehir hastanemize de şehrin her noktasından raylı ulaşımı temin edebilmek adına 2019'un ikinci yarısında yapılması düşünülen bitirilmesi şu an yüzde 75 civarında olan şehir hastanemizi görüyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımız bir müjde daha verdi biraz yavaşlamıştı farklı fiziki sebepler dolayısıyla yüksek hızlı tren Bursamızla buluşuyor. İnşallah Bursamız bu vesileyle Eskişehir ile Ankara ile Konya ile Sivas'la Türkiye'nin dört bir tarafıyla hızlı trenler marifet ile buluşmuş olacak. Dolayısıyla hızlı trenle alakalı Bursa'daki bitiş noktamızı da göz önüne alarak insanların tamamen raylı sistemler ile Hızlı trene ulaşımını da temin etmek için planlarımızı yaptık ve Allah nasip kısmet ederse Emek te biten sarı Hattımızı Şehir Hastanesi ile buluşturacak olan ,5 kilometrelik 4 istasyondan oluşan raylı sistemimizde İnşallah bu dönemde devreye girmiş olacak, tabii bitmedi devam ediyor.

Bursa'nın ihtiyaçları var Görükle diye bir mahallemiz var yaklaşık 71 bin nüfusları gören özellikle okumak için gelen öğrenci kardeşlerimizin tercih ettiği yaşadığı bir yer. Lakin Görükle ile şehir arasında bir kopukluk söz konusu o kopukluğu kesintisiz hale getirmek adına üniversiteden Görükle yol uzatıyoruz. Dolayısıyla hem üniversite bir kardeşlerimizin hem beraberinde Görükle Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlarımızın Bursamızın her noktasıyla sağlıklı bir şekilde ulaşabilmesi adına 2 istasyondan oluşan 3 kilometrelik hakkımızı da burada devreye koymuş olacağız.

Ulaşım çok önemli evet aslan payı hep ulaşımın olacak. Çok konuştuk tartıştık araştırdık geçmişte yapılmış çalışmalar hepsi güzel ve değerli lakin hem onları toparlamak hem de beraberinde Bursa'nın hayal ettiği hak ettiği ulaşıma geçebilmek adına bunların hepsini hayata geçirmek zorundayız.

Biz yıllardır Yıldırım'da Osmangazi metrosu diyoruz. Biz de çok çalıştık çok gayret ettik gece gündüz demedik de nihayetinde Bursa'nın özellikle Yıldırım Osman Gazi'nin beyin özellikle tarihi bölgelerimizin kurtarıcısı olacak olan onları ayağa kaldıracak olan Metro hattımız 28 nokta 2 kilometrelik metro hattının Gürsu’dan başlayıp tamamı yeraltı olan ve beraberinde 23 tane istasyonuna geçtiğimiz Değirmenönü, Otosansit ,Esenevler ,hastane ,Mesken ,Yeşilyayla ve beraberinde özellikle heykel, Hanlar bölgesi ve beraberinde Kültürpark ve devamında Acemler noktasından artık şehrin güneybatısında yani Demirci Çalı ve yeni yeni gelişim bölgesine gidecek olan yeni hattımız.

Sayın cumhurbaşkanımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Kendisini ifade ettik Sayın bakanlarımız söyledi çok değerli milletvekillerimiz söyledi. Toplantılarda defalarca ifade ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız ziyaretleri sonrasında yaptığımız 2 telefon görüşmesinde özellikle kendisine tekrar ifade ettim. Sayın Cumhurbaşkanım sizlere yürekten teşekkür ediyorum, metro hattı bizim için olmazsa olmaz konulardan bir tanesidir. Şehrimizin tarih alanlarını ayağa kaldıracağız. Çok ama çok önemli çalışma biz çalışıyoruz Osmangazi belediyemiz sınırlar olması hasebiyle Osmangazi Belediyesi de çalışıyor

Biz hep doğu batı aksında Metro hatlarımız var biliyorsunuz Kuzey Güney aksında metro hatlarımız yok. Demirtaş çok yoğun bir bölgemiz hakeza Demirtaş Organize Sanayi bölgemiz çok aktif Organize Sanayi bölgelerimizden bir tanesi. Dolayısıyla Emirtaş dan başlayıp Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan geçen buraya kadar devam eden yeni hattımızda 20.7 kilometreden 17 istasyonları oluşuyor ki 104000 yolcu taşıma kapasitesine sahip. Dolayısıyla burada farklı alternatifleri ortaya koymuş oluruz. İstanbul Caddemizin o eski şaşalı günleri dönmesi adına bunun da çok iyi bir fırsat çok iyi bir araç olduğunu düşünüyorum.

Şehrimizin büyümesi gerekiyor sağlıklı bir şekilde büyümesi gerekiyor.

Küçük bir ekleme de Kestel Uludağ OSB raylı sistem hattımıza küçük ve eksiğimiz var dedik ya tüm araştırmaları yaptık. Nasıl daha fizibıl hale getiririz ve şehre değer katan gerçekten tabir yerindeyse tıkır tıkır bir saat gibi işleyen sistem haline nasıl dönüştürebiliriz. Onun hesabını ve kitabını yaptık ve dolayısıyla kıymetli dostlar 2035 ulaşım Master planı ile oluşacak raylı sistem ağımız işteyiz 114 kilometreye çıktı. Yani 54 kilometrelik hattan 114 kilometre 60 kilometrelik bir ilave beraberinde bütün eksik ve 90'ların bütün sistem ile alakalı ufak tefek kusurlarında telafi edildiği ve sistemin bir saat gibi tıkır tıkır işlediği bir hale İnşallah hep birlikte dönüştürmüş olacağız.

Peki olay sadece raylı sistemler mi ibaret metrodan mı ibaret Tabii ki de hayır. kıymetli dostlar ben bu görüntüyü İstanbul'un Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası gibi ikiye ayrıldığı bölüme benzetiyorum. Acemler nirengi noktamız gururumuz Bursaspor'un kullandığı Büyükşehir belediyemiz tarafından yapılan stadyumun orada ve beraberinde yeni bir hastane geliyor biliyorsunuz temin eden büyüklerimize hayırsevere çok teşekkür ediyorum. İstanbul Köprüsü yeni adıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü İşte gördüğünüz Acemlerdeki güzergahımız. Bursa'da birçok yolun toplandığı birleştiği tek nokta Acemler. Dolayısıyla bu kadar çok yolu bu kadar çok insanı bünyesinde geçiriyor. Gelecek yılları ile beraber buraya göz önüne aldığımızda sistemin daha da karmaşık hale geleceği kaçınılmaz bir gerçek. Dolayısıyla dışarıda maketlerini de inceleme fırsatı yakaladınız kavşak uygulaması çok küçük kamulaştırmalarda hemen seçim sonrasında Allah nasip ederse inşallah gireceğimiz konu ki yaptığımız tüm sayımlarda çok sağlıklı bir şekilde işin burada ortaya çıkacağını göreceğiz.

İstanbul'u yönüyle hem Uludağ'a yönüyle hem de beraberinde izmir-ankara işleyişiyle sağlıklı bir sirkülasyonun olacağını hep birlikte göreceğiz inşallah.

750 yataklı İnşallah hastalarımıza şifa bulacak Çekirge'de Onkoloji Hastanesi geliyor Hayırseverimizin yaptığı. Tabii bu noktada arada oluşan Hayran Caddesi duble yola dönüşmesi gerekiyor. İşte sirkülasyonu rahat bir şekilde temin edilebilmesi için inşallah bununla alakalı çalışmalarımız da hemen seçim sonrasında hayata geçireceğimiz. Projeler bir taraftan kamulaştırmalarımız devam ediyor. Bölgede 1000 araçlık otopark alanı açıyoruz. Hem şampiyon Bursasporumuzu rahat rahat izlemeleri için gelen seyircilerin hem de beraberinde 7 / 24 365 gün hizmet verecek olan hastanemizin hasta yakınlarının ve beraberinde diğer araç sahiplerinin rahatı için.

Evet Çelebi Mehmet Bulvarımız geliyor, kamulaştırma bitti bitecek ve İnşallah Bursa'nın trafiğini gerçek manada rahatlatacak Botanik Park Kavşağı uygulaması yapıldıktan sonra Ankara İzmir istikametine alternatif olacak Acemlere yük vermeden Botanik Park Kavşağı ile açacağımız ve şehrin Batı noktası ile gelen ağaçları buluşturabileceğimiz sağlıklı bir organizasyon. Botanik Park kavşağında hayata geçirilmiş olacak.

Bitmedi devam ediyoruz çünkü biliyoruz Bursa'da Trafik olmazsa olmaz. Geri dönüş yollarımız problem çok şikayetler alıyoruz. Kazalar oluyor ve ister istemez geri dönüş yapmak isteyen araçlar bir önceki beraberindeki diğer devam etmek isteyen araçlara zarar veriyor bunları tamamen birbirinden ayıran geri dönüş kolları koyduk. İşte onlardan bir tanesi Soğanlı geri dönüş kollarımız.İstanbul yoluna İstanbul caddesine İnşallah eski şaşalı günlere hep beraber göreceğimiz İstanbul caddesine çıkış için önemli konulardan bir tanesi Balıklı kavuşacağımız bildiğiniz gibi bunu şu an daha ileri bir noktada U dönüşü ile temin ediyoruz ki çok ciddi sıkıntıya sebep oluyor.

Hükümetimizin yatırımları devam ediyor yeni yapılan Adliye Sarayımız geliyor ticaret ve sanayi Kentimiz, TÜBİTAK öncülüğünde yapılan Gökmen uzay havacılık Merkezi geliyor. Bilim Teknoloji merkezimiz orada inşallah revize edeceğiniz yeni fuar alanımız da. Dolayısıyla Adliye Kavşağımız da bizim için olmazsa olmaz konulardan bir tanesi olduğunu ben sizlere burada ifade etmek istiyorum.” Dedi.