Bursa sallandı

Yapılan açıklamaya göre Manisa'nın Akhisar ilçesinde 20.55'te 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD 19.47'de 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirmişti. Sarsıntı Bursa'da da şiddetli hissedildi.

Mazlumder; Halkın Seçimine Saygı Duyulmalıdır Mazlumder; Halkın Seçimine Saygı Duyulmalıdır

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi depremin merkez üssünü Manisa Akhisar olarak açıkladı. Meydana gelen depremin şiddeti 5.0 olarak belirlendi. Deprem, 9.7 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, saat 20.55'de Manisa'nın Akhisar ilçesindeki depremin büyüklüğünü 4.8 olarak belirledi.  Sarsıntı, yerin 7.0 kilometre derinliğinde oluştu. 

Gerçekleşen deprem Bursa'da, İzmir'de ve birçok şehirde daha hissedildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Manisa Valiliği tarafından yapılan açıklamada Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremle ilgili olumsuz bir durumun bulunmadığı bildirildi.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Manisa'daki ilgili kurumlar harekete geçti. Gerekli incelemelerin tamamlanmasının ardından Manisa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "04.02.2020 tarihinde saat 20.55'te merkez üssü Akhisar ilçesi olan 4,8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. An itibariyle depremden kaynaklanan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır" denildi.

4.4 İLE SALLANDI

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Deprem çevre illerden de hissedildi. 19.47'de meydana gelen depremin derinliği ise 7.5 km olarak açıklandı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

22 Ocak'ta 5.4 ile sarsılan Manisa'nın Akhisar ilçesi, zaman zaman meydana gelen depremlerle beşik gibi sallanmaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 18.41'de 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Manisa il merkezi ve çevre ilçelerde de hissedilen deprem nedeniyle yaralanma ve hasar meydana gelmediği öğrenilirken, vatandaşlar panik yaşadı.

1 SAAT ÖNCE DE SALLANMIŞTI

Öte yandan Manisa bir saat önce de 3.9 büyüklüğünde bir deprem yaşamıştı.

Bursa'da depremi hisseden vatandaşlar sosyal medyalardan arama yaptı.