Bursa’da seçim çalışmalarını sürdüren Ak Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, çiftçilerin kullandıkları sulama suyu için ton başına gerçekleştirilen indirimin müjdesini verdi.

Turizm Yatırım Forumu 2023 İstanbul'da düzenlendi Turizm Yatırım Forumu 2023 İstanbul'da düzenlendi

Bursa Yenişehir’ de seçim çalışmalarını sürdüren Ak Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, çiftçilere müjde verdi. Sulama suyunda ton başına yapılan indirimi müjdeleyen vekil, çiftçinin yüzünü güldürdü.

Yenişehir Ziraat Odası'nda yetkililere telefon açarak, çiftçilerin ihtiyaçlarını belirten Ak Parti’li Vekil Kılıç, fiyatların pompalı sulamada ton başı fiyat 40 kuruşa, cazibeli sulama da ton başına 20 kuruşa indirildiği müjdesini haber aldı. Çiftçilerle gelişmeyi paylaşan Kılıç’ın haberi oldukça mutlu etti.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kılıç, “Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, bizlere tarımsal sulama fiyatlarının yüksekliğini ve indirime gidilmesinin önemli olduğunu iletti. Bizde taleplerini gerektiği şekilde bildirdik. Sayın Genel Müdür’den indirim haberini aldık. Gelişmeden memnuniyet duyduk. Görüyoruz ki çiftçilerimiz de oldukça mutlu oldu. Ayrıca, gündeme getirerek çözümlediğimiz bu konu, bütün ülke genelinde uygulanacak.” dedi.

"Gayemiz, çiftçilerimizin üretim şartlarındaki sorunlarını sona erdirmek."

AK Parti iktidarının tarım sektörünü her şekilde koruduğunu sözlerine ekleyen Vekil Ahmet Kılıç; “Böylelikle bir defa daha çiftçinin yanında yer aldığımızı göstermiş olduk. Gayemiz, çiftçilerimizin üretim şartlarındaki sorunlarını sona erdirmek ve üretim kolaylığı sağlamaktır. Geçtiğimiz sürede Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da belirttiği gibi, Çiftçilerimize şimdiye kadar 126,8 milyar liralık destek ödemesi yapılmıştır. Ödeme bunun en somut örneğidir. Türkiye 2002 yılında tarımsal milli gelir bakımından 37 milyar lirayı göremeyen büyüklüğe sahipti. Tarım ürünleri ihracatımız da 3,7 milyar dolar düzeylerindeydi. Çiftçilerimize senede ödenen tarımsal destek rakamı da 1,8 milyar lira civarındaydı. Bizler bu seviyeden devraldığımız Türkiye'yi, tarımsal milli gelirde 190 milyar lira, tarım ürünleri ihracatında 17,7 milyar dolar, tarımsal desteklerde ise bu sene itibarıyla 16,1 milyar liraya yaklaştırdık. Bugün itibariyle ülkemiz tarımsal hasıla bakımından Avrupa'da ilk sırada bulunuyor. Saydıklarım nerelere geldiğimizin misalleridir. Bu vesileyle, kıymetli çiftçi kardeşlerimize, ülkemizin gelişmesinde, kalkınmasında, milletimizin ekmeğinin kesintisiz olarak sağlanmasında gerçekleştirdikleri çabalardan ötürü teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: Bültenler