AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Kocaeli'de konuştu: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Kocaeli'de konuştu:

31 Mart yerle seçimlerinde Bursa şehrinde yaşanan rekabetten sonra Ak Parti hükümeti Bursa şehri ve sorunları ile daha yakından ilgilenme kararı aldı.

31 Mart yerel seçimleri Ak Parti ve Cumhur İttifakı açısından oy oranı anlamında ve kazanılan belediye sayısı bakımından başarılı görülse de özellikle kaybedilen büyükşehirlerden dolayı büyük bir hayal kırıklığı yaşanıyor. Bu anlamda Ak Parti cephesi tüm illeri mercek altına alarak büyük bir değerlendirme toplantısı yaşanıyor. Kaybedilen illerin neden kaybedildiği sorgulanırken oy kaybı yaşanan illerde büyük bir titizlikle incelendiği ifade ediliyor.

Bursa’ya Büyük İlgi

Ak Parti kurmayları tarafından yerel seçim sonuçları ile ilgili yapılan toplantılarda en çok konuşulan illerden biride Bursa oldu. Bursa Büyükşehir Belediye başkanlığının kazanılmasına rağmen Cumhur ittifakının toplam oy oranının düşmesinin altına yatan nedenler üzerinde yoğun bir çalışma yapıldığı ifade ediliyor. Bursa’nın yapısal itibari ile Cumhur ittifakının en kuvvetli olduğu şehirlerinden biri olması dolayısı ile Bursa’da yapılacak çalışmaların tüm Türkiye geneline bir ışık tutacağı ifade ediliyor.

Bu doğrultuda birkaç hafta içerisinde Ak Parti tarafından yollanacak ekibin hem parti tabanı içerisinde hem de Bursa genelinde ya hizmetlerine büyük önem verdiği ifade ediliyor. Bu anlamda yaşanılan sorunlar ve şikayetler belirlenerek gelecek dönem için yeni bir yol haritası yapılması planlanıyor. Ayrıca Ak Parti hükümeti Bursa Büyükşehir Belediyesinin bu dönemdeki başarısı ve hizmetlerini de yakından takip etme kararı aldığı ve Bursa Halkının memnuniyeti ve verdiği kararın ne derece doğru karar olduğunun anlaması amacıyla her türlü desteğin verilmesi planlanıyor.

Ak Partiden Bursa Halkına Teşekkürler

31 Mart yerel seçimlerinden önce bazı anketlerde geride gösterilen Ak Parti adayına verilen destek ve karşıdaki oluşuma rağmen kazanılan zafer sonrasında Bursa Ak Parti cephesi yaşanılan oy düşüşüne rağmen Bursa halkına büyük bir teşekkür etme hazırlığı yapıyor. Son yaşanan olaylardan sonra görünen o ki önümüzdeki dönemde Bursa’nın gelişmesi ve mevcut sorunlarının çözülmesi açısından son derece olumlu geçeceği ön görülüyor.

Haber: Murat ASLAN