İşçi Alımı Heyecanı Atama Kuraları Yaklaşıyor İşçi Alımı Heyecanı Atama Kuraları Yaklaşıyor

Türkiye’de 29 Nisan 2017 günü, Wikipedia’nın tüm dillerdeki versiyonlarına erişim yasağı getirilmişti.

Yetkililer “Türkiye’yi çeşitli terör gruplarıyla aynı düzlemde ve iş birliği halinde göstermeye çalışan içeriklerin” bulunmasını erişim yasağına gerekçe olarak göstermişti.

Wikipedia’nın sahibi olan Wikimedia Vakfı erişim yasağının kalkması için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuruda bulunmuştu.

AYM ise 26 Aralık 2019’da yapılan başvuruyu değerlendirerek, Wikipedia’ya erişimin engellenmesinin hak ihlâli olduğuna hükmetmişti.

Mahkeme, erişim engeli kararı veren sulh ceza hakimliğinden yasağın kaldırılmasını da istemişti. Ancak, Wikipedia’ya erişim engeli hala sürüyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Anayasa Mahkemesi gerekçeli kararı açıklayınca Wikipedia açılacaktır” dedi.

Mahkeme gerekçesini daha yayınlamadı. Anayasa Mahkemesi kararı bir şekilde bağlayıcıdır. Gerekçesini kamuoyuyla paylaşacaktır.

Türkiye’ye yönelik haksız eleştiriler, saldırılar gözden geçirildiyse gerekçede göreceğiz. Bu konuda Türkiye’yi terörle, şiddetle özdeşleştirmeyi asla kabul edemeyiz.