Norland'ın görüşmede, Rus ve diğer yabancı askeri teçhizat ve paralı askerlerin  Libya'ya doğru istikrarı bozan akınına son verilmesi gerektiğini yinelediği  aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, "ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Başbakan  Serrac'ın daha önce görüştüğü gibi, Libya'daki tüm dış güçlerin ülkeden ayrılması  ve silahlarını bırakmaya hazır olan Libyalı liderler ihtilafa düştükleri  konularda barışçıl diyalog içinde bir araya gelebilmeleri için Trablus'a yönelik gereksiz saldırılar son bulmalıdır." ifadelerine yer verildi.

ABD'de Kasırga ve Hortum: 2 Kişi Öldü, 25 Bin Ev Elektriksiz Kaldı ABD'de Kasırga ve Hortum: 2 Kişi Öldü, 25 Bin Ev Elektriksiz Kaldı

Norland'ın Serrac'a, resmi güven mektubu sunulması şartları oluşur  oluşmaz Libya-ABD arasındaki ortaklığı derinleştirmek için Libya'ya gelme  niyetini ilettiği ve Serrac ile tüm Libya halkının Ramazan Bayramı'nı tebrik  ettiği aktarıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da dün Libya Başbakanı Fayiz  es-Serrac ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, "Libya'daki krizin askeri  çözümünün olmadığını ve tek çözümün Berlin Konferansı'nın sonuçlarına uygun  şekilde siyasi bir yol haritasından geçtiğini" belirtmişti.

Hafter milislerini pazartesi günü ülkenin batısındaki stratejik  Vatiyye Üssü'nden çıkarmayı başaran Libya ordusu, batı bölgelerindeki farklı beldeleri Hafter milislerinden arındırmayı sürdürüyor.