ABD: YPG ile işbirliğini sürdüreceğiz

ABD'den üst düzey bir hükümet yetkilisi YPG ile işbirliğini sürdürmekte kararlı olduklarını açıkladı. Reuters’e konuşan üst düzey yetkili, “Bu işbirliğini sona erdirme niyetlerinin olmadığını” vurguladı.

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de Netanyahu’ya tepkiler büyüyor İsrail’in başkenti Tel Aviv’de Netanyahu’ya tepkiler büyüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkan Donald Trump ile bugün Washington’da yapacağı görüşme öncesinde ABD bir kez daha Ankara’nın beklentilerinin aksine YPG ile işbirliğinin süreceği mesajını verdi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da geçen hafta Berlin’de yaptığı açıklamada, YPG ile işbirliğini sürdüreceklerini söylemişti.

Türkiye, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak gördüğü YPG’yi terör örgütü olarak kabul ederken, ABD IŞİD’e karşı verilen mücadelede YPG'yi müttefiki olarak görüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trump ile yapacağı görüşmede konunun gündeme gelmesi bekleniyor. Erdoğan, Washington’a ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, YPG’nin komutanı Mazlum Kobani’ye ilişkin olarak "Nasıl bir katil olduğunu, nasıl bir terörist olduğunu ve böyle bir teröristin kendilerinin kabul etmesinin, görüşmesinin yanlış olduğunu da belgeleriyle ifade edeceğiz” demişti.