Avrupa Birliği (AB), Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği ile işbirliği yaptı. Birlikte hayata geçirilen bu proje ile çok sayıda öğrencinin teknolojik yeterlilik kazanması hedefleniyor.

Proje nasıl bir proje? Hangi illerde karavan eğitimi olacak? İşte, detaylar…

Bilim Karavanı Projesi

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği işbirliğinde gerçekleştirmiş olduğu Bilim Karavanı projesi başladı. 20 ile toplam 12 bin öğrencinin bu proje üzerinden teknolojik anlamda yeterlilik kazanması hedefleniyor. Peki, projenin ilk durağı hangisi?

Mersin – Tarsus…

İlk olarak proje kapsamında karavanın yer alacağı il Mersin. Mersin’in Tarsus ilçesinde projenin ilk adımı atılacak. Öğrencilere karavanda hizmet verilecek ve kodlama sistemi hakkında bilgi edinmeleri sağlanacak. Bu şekilde toplamda 12 bin öğrenciye ulaşması hedefleniyor. Proje Tarsus’a bağlı olan Yenice Mahallesi’nde gerçekleşecek. Okul ise Şehit Buminkan Ortaokulu. Karavan ile okula götürülen hem donanım hem de bu alanda uzman kişilere sayesinde çocukların kodlama ve diğer alanlarda bilgi sahibi olması sağlanacak.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı büyükelçi Christian Berger;

Proje kapsamında olan öğrenciler ile buluştu. İlk bilim karavanı proje uygulaması ile öğrenciler ile bir araya gelen Berger, sınıfları ziyaret etti. Okulu gezmeler, öğrenciler ile tanışmaları, okulun da gezilmesinin ardından öğrenciler ile karavanda eğitim başladı.

Öğrenciler ile Çalışma

Büyükelçiler idareci ve öğrenciler ile bir araya geldi. Sohbet etti ve sınıflardı gezdi. Ardından ise öğrenciler ile çalışma karavanda gerçekleşti. Çalışma Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan da eşlik etti. Karavanda robotik kodlama atölyesi ile çalışma yapıldı.

Berger açıklaması;

"Bilim Karavanı, çocukları tasarlamaya, üretmeye ve bir şeyleri hayal etmeye teşvik ediyor. Bu şekilde çocukların, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik konusunda ilgilerini uyandırmaya çalışıyoruz. İşin sadece eğitim yönü yok bir de eğlence yönü var. Çünkü sınıfta oturmak yerine burada oyun oynar gibi bir şeyler tasarlıyorlar. Dolayısıyla pratik açıdan hem öğrenme hem de eğlenme var. Bilim karavanı Türkiye genelinde 20 ili ziyaret edecek. Her gittiği kentte pek çok okulda eğitime katkıda bulunup, ilerletmeye çalışacak"

Kekemelikten "eğitimle" kurtulup hayallerine koşuyorlar Kekemelikten "eğitimle" kurtulup hayallerine koşuyorlar

Kaynak: DHA