Özel Haber / Murat ASLAN Dünya iki büyük önemli savaşı atlatmıştır. Sessiz sedasız devam eden savaş ise 3.dünya şirketlerinin arasındaki savaştır.

3.dünya şirketlerinin gizli savaşında neler oluyor?

Şirketler Rekabetlerinde Son Durum

XRP'nin Geleceği Uzman Görüşleri ve Fiyat Tahminleri XRP'nin Geleceği Uzman Görüşleri ve Fiyat Tahminleri

Evet, dünya savaşlarının belki de en büyüğü, 3.dünya şirketlerinin rekabeti ile yaşanıyor. Bu rekabet şirketlere ve akabinde ülkelere adeta bir savaş yaşatıyor. Bu savaşta uçaklar düşmüyor, ancak siparişler iptal ediliyor. Tehditler ile vergiler arttırılıyor. Sömürü ise iletişim alt yapısı ile oluyor. Bunun için yaşanan sorunlara savaş deniyor. Savaşlarda yer alan tüm dinamikler var; ancak farklı şekillerde…

2011 yılında yaşanan Donald Trump attığı tweet ile birden gündemi değiştirmeyi başarmıştı. 21 Eylül’de yaşanan tweet olayı, ‘‘Çin ne bir müttefik ne de bir dost. Onlar birim ülkeyi yenmeye ve ele geçirmeye çalışan bir ülke.’’ Şeklinde tweet atmıştır. ABD Avrupa, Rusya ABD, ABD Çin, Avrupa ÇİN için yeniden vergi düzenlenmesi ve buna benzer düzenlemeler olmuştur. Ülkeler arası ekonomik ilişkiler direkt olarak ülkelerin birbirine olan siyasi durumuna göre şekilleniyor. Bu sebeple şirketlerin rekabet halinde olması soğuk savaşların yaşanmasına neden oluyor.

Teknoloji Şirketlerinde Cezai Yaptırımlar

Bir süredir şirketler arasında devam eden rekabet, şirketlerin ceza almasına da neden oldu. Mayıs 2017’de Amerikalı sosyal medya devi olan Facebook ile 112 milyon dolar ceza geldi. Komisyon tarafından bu tutarda bir ceza uygun görüldü.

Haziran 2017 için ise Avrupa Komisyonu Google’a karşılaştırmalı sonuçlarını en üstte göstermesi gerekçe gösterilerek, 2.7 milyon ceza kesildi. Bu şekilde önemli şirktlere sunulan cezaların direkt olarak şirketler arası rekabet sonucu ortaya çıktığı sonucu da ortaya atıldı. Ayrıca Google’ın mobil cihazlarda kullanılan Android işletimcisi için de kötüye kullanımları olduğu sonucuna varıldı. Bunun üzerine de 4.3 milyon euroluk bir cezanın uygulanması sağlandı.

Şirketler arası ekonomik rekabet devam ediyor. Rekabet sonucu ortaya çıkan pek çok durum için önlemlerin alınması sağlanıyor. Her geçen gün büyük şirketler arasında soğuk savaş olarak nitelendirilen, 3.dünya savaşı olarak nitelendirilen büyük bir savaş var.