‘‘2019 dengeleme yılı olacak’’

Dengeleme Süreci

Türkiye ekonomisinin 2019 için dengeleme ekonomisi olması öneriliyor. 2019 yılında Türkiye ekonomisi çok sık gündemde olacak. İyileşmelerin olması, gelişmelerin devam etmesi için mutlaka dengelemenin olması gerekiyor. Her anlamda eşitleme sürecine girilmesi gerektiği söylenebilir. Ekonominin iyi bir süreç görmesi birliğin sağlanması ile olacak. Dengenin oluşturulması için gereken hususlar incelenecek ve zaman zaman sunulan plan projeler ile ekonominin denge kriterinin gerçekleştirilmesi sağlanacaktır.

Vakıf Genel Müdürü İkram Göktaş’tan Açıklama

Vakıf Genel Müdür’ü İkram Göktaş, yapılması planlanan 2019 denge ekonomisi planı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İkram Göktaş; ‘‘Biz bu dönemde yeni yatırımlar ile yürümeye, yeni şubeler açmaya ve istihdam yaratmaya devam edeceğiz.’’ Şeklinde konuştu.

Bursa Türkiye ekonomisinin neresinde?

Lokomotif kentlerden biri olan Bursa, 2018 yılında tekstil, makine alanlarında 15 milyar dolarlık ihracat yapmıştır. Katma değeri son derece yüksen olan teknolojiye dayalı sanayinin gelişmesi, Türkiye ekonomisi için son derece önemli. Bursa’nın Türkiye ekonomisine katkısı kapsamında düşünüldüğünde, Türkiye’nin teknoloji firmalarının Bursa’da üretim yapmaya hazırlanması sonucu gösteriyor. Gelişmiş olan şehirde, teknolojik anlamda ve sanayi anlamında gelişmenin daha ileri boyutta olması ve ülke faydasına olması için projeler yürütülüyor.

Dengeleme – Disiplin – Değişim Teması

2018 yılında döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar, üretim alanında da yavaşlamalara neden oldu. Ancak 2019 yılı, devlet tarafından geliştirilmiş olan dengeleme – disiplin – değişim teması ile düzene sokulacak.

Bursa'da 2 Eylül 2023 Cumartesi günü Elektrik kesintisi yaşanacak yerler? Bursa'da 2 Eylül 2023 Cumartesi günü Elektrik kesintisi yaşanacak yerler?

İkram Göktaş;

‘‘Ülke ekonomisi için hükümetimizin, dengeleme – disiplin – değişim temasıyla oluşturduğu program çerçevesinde dengeleme yılı olacak. Bu doğrultuda ivedilik ve karalılıkla atılmaya başlanan adımların 2018’in son çeyreği itibarıyla ekonomimizde tecrübe ettik.’’ Şeklinde konuştu.

Türkiye’de denge ekonomisi için yapılması gerekenler süreç içinde belirlenmesi, yeni yılda çok daha başarılı bir ekonomi için yeterli olacaktır. Devletin sunmuş olduğu çözüm yollarını iş adamları değerlendirerek, gelişime destek olacaktır. Çok daha karlı bir ekonomi yaratılmaya çalışılacaktır.