Düzce'de Havada seçim reklamı kaza ile son buldu Düzce'de Havada seçim reklamı kaza ile son buldu

20 Mart Dünya börek günü… Evet, dünyada her yıl 20 Mart’ta kutlanan Dünya Börek Günü var. Yemek sepeti bugünde araştırma sonuçlarını sundu.

Yemek Sepeti’nden Dünya börek gününde börek siparişi araştırması…

2018 Yılı Raporlarına Göre Börek Siparişi

Dünya Börek Günü’ne özel Yemek Sepeti raporu açıklandı. Bu rapora göre 2018 yılı değerlendirildi. Geçtiğimiz yılda ne kadar börek sipariş edilmiş, nasıl sipariş verilmiş gibi pek çok kriter üzerinden araştırma sonuçları sunuldu.

3 Bin 500 tekil restoran…

Toplam 2 Milyon Börek siparişi…

Sipariş son derece fazla. Peki, en çok hangi börek tercih ediliyor? Yapılan araştırmaya göre en çok tercih edilen börek türü kıymalı börek. Kıymalı börekten sonra tercih edilen ise peynir, patates ve ıspanak oluyor. Bu sıralamada tercih edilen börekler var.

Kıymalı Kol Böreği İlk Sırada

Kıymalı börek ilk sırada. En çok sevilen börek ise Yemek Sepeti siparişlerine göre kol böreği. Kıymalı kol böreği en çok tercih edilen börek. Genel anlamda klasik böreklerin tercih edildiği sonucu çıkmış. Ama bu sınırlamanın dışına çıkan yemek sepeti kullanıcıları da var. Farklı lezzetlerin tercih edildi böreklere de yer verilmiştir.

Son 3 aya göre börek satışı;

  • Patlıcanlı böreğin 6 kat daha fazla sipariş edildiği görülüyor.
  • Pırasalı börek 5 kat artış ile börekte farklı tat arayışının tercihi oldu.
  • Kavurmalı börek siparişinde de 3 kat artış olduğu gözlemlendi.
  • Haşhaşlı börek ve sosisli börek siparişinin sayısında ise 2 kat artış var.

Yukarıda verilen börek seçenekleri Yemek sepeti börek siparişi kapsamında olan değişiklikleri göstermekte. Eskisi kadar tercih edilmeyen böreklerin olduğu da yapılan araştırmanın sonucuna göre gözlerden kaçmıyor.

Hangi Börekler Artık Tercih Edilmiyor?

Araştırma sonucuna göre bazı börekler artık hiç tercih edilmiyor. Son 3 ayda bir önceki yıla göre börek siparişlerinin sucuklu börekte epey bir azaldığı sonucu çıkıyor. %44 oranında sucuklu börek siparişi azalmıştır. Sebzeli börek siparişlerinde ise %34 oranında azalma görülüyor. Türkiye börek siparişi araştırması kapsamında sonuçlar sunulmuştur.

Dünya börek günü kutlu olsun